Conferència: Camins a Roma. La construcció de l’amor romàntic tòxic.

Image

01

set. 23

La Universitat Popular de Caldes de Montbui organitza la conferència Camins a Roma. La construcció de l’amor romàntic tòxic, dins el cicle Dones en acció. Aquesta conferència la farà Laura Girbau Casajoana el dijous 23 de novembre.

Camins a Roma. La construcció de l’amor romàntic tòxic no pretén desmerèixer l’amor ni aniquilar-lo. L’amor és un sentiment noble que és imprescindible per a l’ètica i els valors de la humanitat, per conviure en societat i fer d’aquest món un lloc un xic millor. Aquest sentiment, l’amor, té un impacte social molt determinant i desencadenant de moltes històries i conseqüències. És present a la nostra construcció social i, per tant, en les nostres representacions socials.

Aquesta conferència és fruit de la investigació que es va portar a terme a la facultat de ciències de l’educació de la UAB amb les futures mestres d’educació infantil sobre si la construcció de l’amor romàntic tòxic determinava la seva elecció de continguts i de material per a treballar a l’aula amb alumnat d’infantil.

Però primer havien d’aprendre què és l’amor romàntic i començar a discernir entre què és amor i el que no ho és. Citant a Montse Barderi (2020) “Estimar és una de les experiències més intenses, profundes i transformadores” si és així, com és que fa tan mal a vegades? Han intentat buscar la resposta davant l’afirmació de Bel Olid (2017) “Elles estimaven i ells les estimaven, o això creien. Si una cosa és clara, és que ens ensenyen a estimar fatal”. Així que el propòsit és reflexionar i entendre que si el que ens han dit fins ara que era amor i ara sabem que això no ho és, què hem de fer per transformar-ho?”

Laura Girbau Casajoana és directora del Centre de recursos pedagògics de Santa Perpètua de Mogoda, Ripollet i Montcada i Reixac. És professora associada de la Facultat d’Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona, ​​al Departament de Didàctica de les Ciències Socials.

Pots inscriure’t a la conferència: Camins a Roma. La construcció de l’amor romàntic tòxic clicant aquí.

Pots inscriure’t a tot el cicle Dones en acció clicant aquí.