Camí cap a l’art, continuem el Cicle de dones

Image

22

març 24

El dia 21 de març, dins del Cicle de dones, la Universitat popular de Caldes de Montbui ha presentat, davant de 25 persones, Camí cap a l’art, conferència impartida per Rosa Permanyer.

Rosa Permanyer ha dividit la conferència en dues parts: la seva trajectòria i la seva obra, amb sorpresa final. Ens ha explicat que de menuda era una bona dibuixant i els professors li deien que seria una bona artista; ella volia estudiar Belles arts, però els pares no en volien saber res, segurament com tots els pares de l’època. Però va poder fer un curs per CEAC i va tenir una professora que li ensenyava pintura, per tant, va poder aprendre amb profunditat la tècnica de la pintura.

Fins que es va casar, llavors va començar a poder complir els seus somnis. Va treballar com a professora de dibuix i pintura a Caldes. Des de llavors, va combinar la pràctica de l’art amb la docència, amb el suport de la gent més propera. Està contenta d’haver combinat les dues tasques, perquè fer d’artista és una tasca introspectiva, mentre que la docència li permet compartir els seus coneixements.

Dins del Camí a l’art, explica que cal tenir estil propi per ser reconegut i això comporta moltes hores de feina; ella hi ha dedicat molt de temps i l’ha aconseguit. Ha fet exposicions, aquí i arreu del món, col·lectives i individuals. Ha tingut crítiques bones i alguna de no tant, però que després li han reconegut l’obra.

Actualment, continua treballant i ens diu: «Seguir sempre investigant i evolucionant esdevé una necessitat de primer ordre. Després de 43 anys de professió, quan em poso davant d’un paper en blanc, sempre sento que començo de nou i encara noto papallones a l’estómac»

Continua la conferència explicant-nos el significat dels colors i alguns dels seus quadres.

I ha acabat la sessió amb una sorpresa per a tots, el sorteig d’una aquarel·la que s’ha endut una de les assistents ben contenta.

I el dia 11 d’abril a les 6 de la tarda, us esperem a Els secrets que amaguen els quadres, la conferència que tancarà aquesta edició del Cicle de dones. Us hi podeu apuntar clicant aquí.