Lideratge en femení, comencem el Cicle de dones

Image

07

març 24

La Universitat popular de Caldes de Montbui comença el Cicle de dones i el comença amb força, amb una vintena de persones reunides a l’aula del Centre. L’ha presentat la Núria Carner, alcaldessa accidental del nostre poble, i la primera conferència ha estat a mans de l’Anna Cler, qui ens ha parlat de Lideratge en femení.

Característiques d’un líder: ha de triar la millor persona per ocupar el lloc (tenint en compte la meritocràcia), ha de tenir empatia, ha de fer col·laborar els membres de l’equip, els ha de persuadir, no pot cridar, ha de tenir paciència.

“Les dones no poden ocupar llocs de treball de responsabilitat perquè poden ser mares, o bé, potser han de cuidar els pares.” En una societat tan competitiva, les dones solen triar dos camins: conciliar temporalment o anar de bòlit. En el cas de triar la primera opció, arribar a llocs destacats, és més difícil perquè ha perdut un temps de la feina. Mentre que l’altra opció, fa anar molt de bòlit, però pot arribar allà on vol. Estaria bé, que les feines fossin per objectius i amb horaris flexibles, seria més fàcil perquè les dones poguessin arribar allà on volguessin.

I acaba amb una mica de debat, fent-nos la pregunta: “El líder neix o es fa?” la majoria respon que neix, que ja des de petit es destaca, es té carisma. Però, aleshores, per què es fan tants cursos sobre ser un bon líder?

I la setmana que ve Addiccions a les dones, o com afecten les addiccions dels propers a les dones. Qui la conduirà serà la Maria Guiteras. SI encara no ho has fet, apunta-t’hi aquí.