Conferència: Apropament al món del ioga

Image

01

set. 23

El dia 9 de novembre, a les 7 del vespre, la Universitat Popular de Caldes de Montbui organitza la conferència: Apropament al món del ioga, que la Montse Font Barrios durà a terme.

Entrarem en el món del ioga explicant el seu origen a la Indià fa molts anys, explicarem els 8 passos del ioga segons el sabí Patanjali i els diferents tipus de ioga existents. I també veurem la seva etimologia: la paraula ioga prové del sànscrit, base de la llengua hindú, del verb yug  que vol dir unió; i representa la unió amb el TOT i, també, la unió entre COS, MENT i ENERGIA.

I per assimilar-ho millor podrem fer tots junts unes petites pràctiques guiades: tècniques per ajudar-nos a millorar el nostre cos (per exemple amb les bandhes), ment (per relaxar-la i centrar-la en el moment present), respiració (prana o energia vital), en el nostre dia a dia. Per exemple, coneixerem i farem la respiració completa iogui (RCY) i explicarem i viurem els seus beneficis. D’aquesta forma pràctica sentirem que on va la ment va l’energia, i que val més un gram de pràctica que tota la teoria. I així d’una manera vivencial i estan en el moment present coneixerem que és el ioga: que ens porta al moment present, per unir-te, sentir, connectar amb tu mateix, sense buscar cap objectiu concret, només amb una pràctica constant i amable.

Montse Font i Barrios es va llicenciar en Ciències Polítiques i de l’Administració per la Universitat Autònoma de Barcelona ( UAB) l’any 2002.

Va començar practicant ioga el 2012 i fins l’actualitat.

Ha realitzat els nivells I, II, III i maestria de REIKI del mètode USUI SHIKI RYOHO entre els anys 2014, 2016 i 2018.  També un taller de massatge craniofacial el 2018.

Aquest darrer curs 2022-2023 ha fet la formació de 450 hores d’instructora de ioga, que permet dissenyar i dirigir classes de hatha-raja ioga: estudi d’àsanes, ioga nidra, kriya ioga, raja ioga, respiració i pranayama (respiració prànica), anatomia aplicada al ioga,  chakres i cos energètic etc. per l’escola YOGA ASHRAM ASSOCIACIÓ  vinculada al YOGA INTERNATIONAL INSTITUTE.

Actualment segueix practicant ioga com alumna i ja ha començat a impartir algun taller puntual  com a instructora.I també segueix formant-se en línia amb diferents cursets/tallers: alienació dels 7 xacres principals a través del ioga (Escola Lore Díaz Yoga), Sana tu vida a través del yoga con técnicas de Kundalini Yoga (Simran Kaur), estudi dels xacres (Happy Yoga Barcelona), training de Biomecánica del Yoga (Ariel de Gatica), miniformació de prácticas para enseñar yoga a los niños (Nataly de Yoga Seeds of Love), tècniques de respiració restaurativa (Elsa Bonafonte) etc.

Per apuntar-te a la conferència: Apropament al món del ioga clica aquí.

Pots apuntar-te a tot el cicle Dones en acció clicant aquí.