La Universitat Popular de Caldes de Montbui és guardonada amb un primer premi de la Federació d’Ateneus de Catalunya.

Image

14

des. 17

El projecte de la UPCM impulsat per l’Ateneu Centre Democràtic i Progressista, rep el primer premi en la categoria de Treball en Xarxa per la seva tasca en l’àmbit comunitari i general de país i per entroncar amb l’esperit fundacional dels ateneus d’instruir la ciutadania. Aquesta era la 28ª edició dels Premis Ateneus 2017 que convoca la Federació d’Ateneus de Catalunya .

L’auditori de la Pedrera va acollir l’acte de lliurament dels premis aquest dimarts 12 de desembre, en el decurs del qual van rebre el reconeixement una quinzena d’entitats pels seus projectes, en les sis categories que composen els premis i en que s’hi presentaven seixanta set candidatures.L’acte, que va comptar amb l’assistència de 230 persones, va estar presidit pel Delegat de Cultura de la Diputació de Barcelona, Juanjo Puigcorbé; el president de la Federació d’Ateneus, Salvador Casals; la Directora General de Cultura Popular, Maria Àngels Blasco, i el Director General d’Acció Cívica i Comunitària, Bernat Valls. Enguany, però, no va estar present el Conseller de Cultura Lluís Puig, que , des de Brussel·les va enviar un vídeo per felicitar als assistents en aquesta edició dels premis.

Van recollir el premi el president del Centre Democràtic i Progressista, Jaume Pieres, i Norbert Froufe, un dels principals promotors del projecte formatiu. En el seu parlament, Pieres va destacar la importància d’aquest guardó que ressalta els valors dels docents davant la situació que viu el país: “dóna suport als mestres, perquè és una proposta de mestres, en quant són uns dels representants dels valors de la República. Sempre que ha caigut una república, sempre que ha caigut alguna construcció nacional, han atacat als mestres, i s’ha vist no fa gaire. Han retallat i atacat les nostres escoles, les nostres institucions, han retallat metges, han apartat mossos, i no volem que ens treguin els mestres», va dir.

El projecte de la Universitat Popular de Caldes de Montbui es va donar a conèixer durant aquesta tardor, en dos actes que van servir per presentar l’equip docent i les matèries que impartiran. Les classes, que comencen a partir del 8 de gener, tindran una durada d’entre 10 i 15 sessions. En aquesta primera etapa, la Universitat ofereix un total d’11 assignatures dins de l’àmbit humanístic i científic: Dansa Lliure, Història de l’Art, Història de la Filosofia, Història de la Dona I (La tirania de la moda), Història de la Dona II (Les invisibles), Ciències de la salut, Introducció a la Geografia Humana, Cultura científica, Física a la cuina, Juguem a l’electrònica, i Programari lliure.

La UPCM compta la implicació de la Cooperativa 70 i l’IES Manolo Hugué en la cessió d’espais per impartir les matèries. Fins ara, hi ha una seixantena de persones inscrites. Les inscripcions restaran obertes fins a la primera setmana de gener, i es poden fer directament al web www.universitatpopularcaldesdemontbui