Intel·ligència artificial

Image

20

gen. 23

A la segona sessió del curs El futur ja és aquí, organitzat per la Universitat popular de Caldes de Montbui, en Jaume Mateu ens ha explicat qè és la intel·ligència artificial.

Quan sentim els mots “intel·ligència artificial” sembla que ens parlin d’un futur llunyà. Però no! la intel·ligència artificial està convivint amb nosaltres i cada dia en més coses. Sí, sí, en coses, en estris que utilitzem diàriament, com l’alexa o la google asssistent, el cotxe (que aparca sol!), els fanals (que s’encenen quan noten un moviment)….

En Jaume Mateu ens ha explicat com les màquines aprenen a fer activitats que en podríem dir humanes: fer girar un dau, transportar plats d’un lloc a un altre, reconèixer una cara… i és que les màquines aprenen a mesura que van obtenint dades. I com més dades tenen, més aprenen.

I per acabar, les dades, que són la matèria primera de la IA, s’han d’obtenir de forma legal. Cal que no siguin errònies ni manipulables ni esbiaixades. I compte amb els usos inapropiats de les dades, l’anomenat Deep Fake.

Si voleu aprendre’n més, el proper dijous ens trobarem al Centre per saber què és el Blockchain i les criptomonedes. Us hi podeu apuntar a https://www.centredemocratic.cat/universitat-popular-de-caldes-de-montbui/