Home > CURSOS > INTRODUCCIÓ A LA GRAFOLOGIA III

DESCRIPCIÓ

L’escriptura és un vehicle de l’expressivitat de la persona i la Grafologia és la ciència humana que té per objecte l’observació i estudi del grafisme, entenent com grafisme no solament l’escriptura, sinó també els dibuixos i els gargots. La Grafologia parteix de la base de que l’escriptura és una expressió de les característiques individuals i psicològiques de qui escriu.

Per arribar a les conclusions sobre les característiques personals de l’individu analitzat, la Grafologia estudia diferents aspectes gràfics, entre ells: l’ordre de l’escrit, la forma i la dimensió de les lletres, la pressió que apliquem amb l’estri escriptor, la inclinació dels eixos de les lletres, la direcció de les línies, la continuïtat, la velocitat, el ritme gràfic, el moviment, l’harmonia, els espais en blanc, les puntuacions, la forma de les lletres, etc. tots ells representatius d’unes característiques psicològiques determinades. Així, aquests símbols gràfics producte d’un acte neurofisiològic i psíquic ens donaran dades sobre d’intel·lecte, el caràcter, el comportament social i afectiu, les motivacions, les capacitats, els dèficits, etc. de l’autor de l’escriptura analitzada.

PREU CURS: 31 € (28 € per a sòcies del Centre)
*Recordeu que en cas de necessitat hi ha la possibilitat d'accedir a beques

 NOMBRE DE SESSIONS: 12. Els dijous 17, 24 i 31 de març; 7, 21 i 28 d'abril; 5, 12, 19, 26 de maig; 2 i 9 de juny.

 HORARI: de 11.30 a 13.00h

 LLOC: Centre Democràtic

PROFESSORA: Pilar Mèlich

INICI DEL CURS EL DIJOUS 17 DE MARÇ DE 2022

OBJECTIUS

L’objectiu d’aquest curs és fer arribar a l’alumnat una sèrie de coneixements teòrics i pràctics sobre aquesta ciència. El curs està plantejat en 12 sessions en les que s’explicaran els principals paràmetres (grafonomia) a observar i la seva interpretació (grafologia) que podrem aplicar per al coneixement propi i dels altres.

CONTINGUTS

Sessió 1. Què és la Grafologia i la seva història. Mecanismes de l’escriptura. Per a què serveix la Grafologia i quines són les seves branques o aplicacions.
Sessió 2. El marc gràfic. Situació dins del marc gràfic, els marges i distribució del text. El simbolisme de l’espai com a referent dels nostres àmbits d’interès vital.
Sessió 3. Els gèneres gràfics I: ORDRE, PRESSIÓ. El seu significat.
Sessió 4. Els gèneres gràfics II: FORMA, DIMENSIÓ. El seu significat.
Sessió 5. Els gèneres gràfics III: DIRECCIÓ, INCLINACIÓ. El seu significat.
Sessió 6. Els gèneres  gràfics IV: VELOCITAT, LLIGAMENT. El seu significat.
Sessió 7. Eixos de la personalitat: Positivitat/Negativitat del text.
Sessió 8. Eixos de la personalitat: Domini Extroversió/ Introversió. Com es veu en el text.
Sessió 9. Eixos de la personalitat: Libido forta/Libido dèbil. La nostra capacitat energètica mesurable a través del text. 4
Sessió 10. Coneixem per lletres reflexes una sèrie de lletres que tenen un significat grafològic important i ens donen una informació extra a la que ja ens han donat els gèneres i altres paràmetres de l’escriptura Lletres reflexes I.
Sessió 11. Lletres reflexes II.
Sessió 12. Lletres reflexes III.