Home > CURSOS > DANSA LLIURE

DESCRIPCIÓ

Taller de dansa per a totes les persones. Es proposa la pràctica de l’escolta musical i el moviment com a mitjans per sentir-se millor amb el propi cos, gaudir de la música i del grup. A través de jocs i exercicis simples, la dansa lliure advoca per un retorn a la vivència sensorial del moviment, experimentant la gravetat, la respiració, l'impuls, el batec constant de tensió- relaxació. Així mateix abordem coreografies de diversos repertoris i, al llarg del curs, en construïm una en comú.

La dansa lliure és un moviment artístic sorgit a la fi del segle XIX a Europa. Inspirat en la investigació de François Delsarte, trenca amb els codis acadèmics del ballet clàssic i advoca per un retorn a l'experiència sensorial del moviment, experimentant la gravetat,  la respiració, l'impuls, el batec constant de tensió-relaxació.
Aquestes idees són el punt de partida de la dansa moderna i contemporània. Isadora Duncan (1877-1927) és la gran impulsora d’aquest corrent. François Malkovsky (1889-1982) aporta un ensenyament pautat i harmoniós. Tots dos compartiren passió per la cultura hel·lènica i la seva busca de la Bellesa i la Veritat a través del ritme i la comprensió de les lleis universals del moviment.

Preu curs: 31 € (28 € persones sòcies del Centre Ateneu Democràtic i Progressista)
*Recordeu que en cas de necessitat hi ha la possibilitat d'accedir a beques

Nombre de sessions: 12 . Els dilluns 7, 14, 21 i 28 de març; 4 i 25 d'abril; 2, 9, 16, 23 i 30 de maig, 6 de juny.

TEMARI

Aquest curs d’iniciació, adreçat a totes les persones, proposa un mètode per sentir-se millor amb el propi cos i gaudir de la música, del moviment i del grup.
Els conceptes bàsics que apareixeran a totes les sessions són els següents:
Escolta musical.
Consciència corporal i respiració.
Disponibilitat i presència: el gest, que implica tot l’ésser en cada moviment.
Moviment en la vertical. Estudi del pes, el desequilibri i la suspensió.
Moviment en la horitzontal. L’origen del moviment i la seva transmissió a través del cos com una ona.

DINÀMICA

Inici de sessió. Tècniques i jocs de consciència corporal.
Marxa i danses en rotllana.
Moviments de base recolzat en imatges com ara el mar, el vent, el fil de seda, la lleona ferida, les flames, la roda, les ombres que s’allarguen, saltar la corda, la brisa sobre el camp de blat...
Jocs i coreografies senzilles.
Final de sessió.

HORARI: dilluns de 17:30 a 19:00

LLOC:  sala d'actes de l'Institut Manolo Hugué

PROFESSORA: Núria Escrig

INICI DEL CURS EL DILLUNS 7 DE MARÇ DE 2022