Home > CURSOS > CURS PANORÀMIC DE LITERATURA LLATINOAMERICANA

DESCRIPCIÓ

Curs de vuit sessions teòric-pràctic. S’analitzarà la producció de quatre autors llatinoamericans abordant el marc històric en les diferents èpoques de l´América Llatina. El curs es realitzarà en llengua castellana.

OBJECTIU

L'objectiu del curs és introduir l'alumne, a través de l'anàlisi textual en el món màgic de la escriptura llatinoamericana. Aquest curs s’impartirà totalment mitjançant la plataforma Zoom i cada sessió tindrà una durada d’ una hora.

PREU: 26 euros (23€ sòcies del Centre)

*Recordeu que en cas de necessitat hi ha la possibilitat d'accedir a beques

FORMAT AULA: En línia

HORARI: D'11:00 a 12:30

SESSIONS: 8. Els dies 20 i 27 de març; 10, 17 i 24 d’abril; 8, 15 i 22 de maig.

INICI DEL CURS EL DISSABTE 20 DE MARÇ DE 2021

PROFESSORA: Liévana Medina

CONTINGUTS

 1. Sergio Ramírez, Margarita, está linda la mar, novela, Alfaguara, 1998
  En dos temps, en un l’autor fa un retrat directe i àcid del poeta Rubén Darío i a l’altre tracta la increïble trama portada per un grup per assassinar a l’Anastasio Somoza.
  La seva obra  Margarita, está linda la mar, és una novel·la considerada perfecta pels més prestigiosos escriptors contemporanis.
 2. Jorge Franco, Rosario Tijeras, novela, Mondadori, 2000.
  Rosario Tijeras, tracta d’una historia d’amor entre una pandillera i dos nois de l’alta societat. La narració comença dins l’hospital on la noia agonitza com a conseqüència dels trets que ha rebut.
 3. Marcela Serrano, Nuestra Señora de la Soledad, novela, Alfaguara, 1999.
  Nuestra Señora de la Soledad, la trama, una intriga policial que narra la investigació sobre la desaparició d’una famosa escriptora, es desenvolupa a Xile.
 4. Mercedes Estramil, Mordida, novela, Editorial Hum, 2019 Mordida, el text més dur i profund de l’ autora. Chris el protagonista, violent  despietat conduint la seva camioneta Dodge, desafia i trepitja l’accelerador a fons. Destí: el Chuy(ciutat fronterera amb Brasil). A bord del seu imponent pickup, treu el seu exercitat braç per la finestra, humilia conductors temorosos i vehicles humils, sobrepassa els límits legals un cop i un altre. El protagonista glorifica uns homes i menysprea als altres i molt més  les dones.