Home > Cursos > COMENCEM EL NOU CURS AMB MÉS MATÈRIES I NOVES INCORPORACIONS A L’EQUIP DOCENT

Aquest serà el primer any acadèmic amb dos quadrimestres i amb una oferta complementària de matèries en forma de cursos breus, seminaris o tallers. L’acte d’inici de curs tindrà lloc el 23 de setembre al Centre, amb  la conferència inaugural Heterodoxes. Rebels i revolucionàries en la Catalunya contemporània a càrrec de l’historiador Josep Maria Solé i Sabaté.

La Universitat Popular de Caldes de Montbui amplia la seva oferta formativa en el seu segon any de funcionament. Aquest serà el primer curs acadèmic amb dos quadrimestres, al llarg dels quals s’oferiran noves assignatures i la incorporació de docents. Entre les noves assignatures, que tindran dotze sessions de durada, hi ha Història medieval, Història de l’art. Iconografia, Literatura llatinoamericana I, Juguem amb l’electrònica, Teatre social i Recerca científica que, juntament amb d’altres que van engegar el curs passat, com Història de la filosofia I, Dansa lliure o Història de la dona I, configuraran el ventall de cursos regulars del primer quadrimestre del curs 2018-2019. Tots ells tindran periodicitat setmanal.
A més de la incorporació de noves assignatures, una altra de les novetats destacades és l’oferta de cursos breus, tallers o seminaris en diverses branques de coneixement, de durada inferior als cursos regulars i que tindran un caràcter intensiu o aproximatiu.
Tot un ventall de propostes com Teoria i pràctica de l’anarquisme, Història del jazz a través del cinema, Introducció al cooperativisme i l’economia social, Salut i natura (de com els cavalls poden ajudar en la millora de la qualitat de vida de les persones), El fenomen de la ràdio local a Catalunya, Teoria i pràctica de la noviolència.


L’acte formal d’inici del nou curs està previst per al Diumenge 23 de setembre a les 19h, a la seu social del Centre, on tindrà lloc la conferència inaugural, a càrrec de l’historiador Josep Maria Solé i Sabaté titulada Heterodoxes. Rebels i revolucionàries en la Catalunya contemporània. El catedràtic d’història contemporània de la UAB i calderí des de fa unes dècades, farà un recorregut vital per diverses figures, a vegades no prou reconegudes, que han destacat pel seu compromís en la construcció de catalanitat.
L’institut públic de secundària Manolo Hugué i Cooperativa 70  han esdevingut col·laboradors imprescindibles de la iniciativa compartint part dels principis fundacionals tan del Centre com de la UPCM com són cooperativisme i l’educació pública. Així, juntament amb el Centre, han posat a disposició els espais per a la realització de les classes. Aquesta implicació tindrà continuïtat, sense descartar, però, altres vincles amb espais públics de formació permanent de la vila de Caldes.
La Universitat Popular de Caldes de Montbui, secció del Centre, Ateneu Democràtic i Progressista i germana de la Universitat Popular de Granollers, es va posar en marxa el gener del 2018 amb una setantena d’alumnes de diversos perfils, majoritàriament de Caldes de Montbui, però també de rodalies que van seguir les classes de deu assignatures amb les quals es va iniciar el projecte.

Durant aquest mes de setembre, amb l’objectiu de donar a conèixer la UPCM a moltes persones, s’han fet presentacions dels cursos a altres poblacions com ara Sentmenat, Sant Feliu de Codines, Santa Eulàlia de Ronçana, Palau-solita i Plegamans i Castellterçol.