30è TACA’M 2018

El TACA’M arriba a la 30 edició, consolidant-se al panorama teatral de la zona i com un dels concurs de teatre més veterans de Catalunya.

El concurs consta de vuit representacions, sense interrupció, a la Sala Stage, a partir del 4 de febrer i fins el 25 de març de 2018

La 30edició del TACA’M es presenta el pròxim diumenge 28 de gener al local social del Centre, Ateneu Democràtic i Progressista al Carrer Corredossos, 9-11 de Caldes de Montbui. Enguany, s’han presentat al concurs un total de 50 obres, de les quals, vuit formen el cartell del TACA’M d’aquest 2018.

Aquest any el TACAM també aposta un cartell divers en el que no hi falten ni obres de producció pròpia, ni grans clàssics universals, així com d’altres de contemporanis. A la vegada es mira de combinar els diversos gèneres entre les obres presentades. Així, s’hi podran veure obres de Thèkhov, Tenesse Williams, però també altres gran autors de casa com Mercè Rodoreda del qual es podrà veure una singular adaptació de La Placa del diamant. Entre les novetats a la cartellera d’enguany hi ha un musical de producció pròpia.

Alguns dels grups participants ja coneixen el concurs d’altres edicions és el cas dels Cloteatre de L’Orfeó Martinenc de Barcelona que presenten Figuretes de Vidre de Tenesse Williams i que obriran el concurs. El Grup Escènic Gespa, també de la ciutat de Barcelona, amb Segueix el teu cor, el Grup de Teatre dels Amics de les Arts de Terrassa amb Cansalada cancel·lada són altres dels habituals al concurs al costat del Grup de Teatre de Sant Hipòlit que representaran La plaça del diamant, els Tic Escènic de Castellar amb l’obra Aquesta nit tanquem i la KMama de Calafell amb El pescador d’estels, que tanca les representacions. El Grup de teatre cassanenc de Cassà de la Selva i els 8uit de teatre de Sant Cugat del Vallès s’incorporen a la llista de grups participants.

A més, sempre que és possible, el TACA’M participa o posa l’accent en els actes d’homenatge a un autor/a que promou la Institució de les Lletres Catalanes. Aquest 2018 commerorant el centenari del naixement de Manuel de Pedrolo s’inclou Aquesta nit tanquem.

Com ja és habitual des de les darreres edicions del TACA’M i a l’espera de poder finalitzar el projecte de rehabilitació de la sala de teatre d’El Centre, les actuacions es faran a la sala STAGE, Escola d’Arts Escèniques de Caldes i tindran lloc els diumenges a les sis de la tarda.

El públic continuarà exercint de jurat popular del concurs i donarà lloc a una de les dotze categories dels premis del certamen. El nombre total de guardons establerts és vint-i- sis.

La cloenda del 30 TACA’M del 2018, tindrà lloc poques setmanes després de la finalització de totes les representacions en un sopar i entrega de premis a Caldes de Montbui.

El veterà concurs es va iniciar l any 1984 gracies a l’empenta d un grup de socis. Trenta anys després el TACA’M s’ha consolidat en l’oferta cultural de Caldes i rodalies, al mateix temps que es posiciona com un dels principals concurs de teatre amateur de Catalunya.

Contacte: Jaume Guarch Correu electrònic: tacam@centredemocratic.cat