S’obre la 29 edició del TACA’M amb un cartell que aposta pels clàssics i les obres de producció pròpia, més enllà del territori català.

Image

25

gen. 17

El concurs es farà en vuit representacions a la Sala Stage i també al Cafè del Centre, entre el 5 de febrer i el 13 de març de 2017.

Arrenca una nova temporada del TACA’M que, com és habitual en les darreres edicions, es dóna a conèixer en un acte de presentació que reuneix públic, companyies i actors, junt amb socis del Centre i representants local del món polític i cultural. La trobada d’aquesta 29 edició té lloc el pròxim diumenge 29 de gener a les 12 h al local social del Centre, Ateneu Democràtic i Progressista al Carrer Corredossos,9-11 de Caldes de Montbui.

Enguany, “La venganza de Don Mendo” obre el cartell del TACA’M. El clàssic més representat en llengua castellana de Pedro Muñoz Seca arriba de la mà de Teatre del Talión de Lleida. Una setmana més tard els seguidors del TACA’M es retrobaran amb un grup veterà al concurs com és Lapsus Tetatro que representarà “Viejas, viejas, viejas” una obra de producció pròpia escrita i dirigida per Concha Santiago. Aquesta no és, però, l’única obra de producció pròpia, al llarg d’aquesta edició els espectadors podran descobrir “T-10” de M.Mercè Fisa, a càrrec de l’ Associació Artística Encert, de Sabadell.

Entre els autors teatrals catalans més coneguts el TACA’M proposa el text de Guillem Clua “Smiley, una història d’amor” que representarà el Grup de Teatre de Sant Hipòlit, de Sant Hipòlit de Voltregà, i “La fam”de Joan Oliver (Pere Quart) que porta a escena en petit format el grup TIC Escènic de Castellar del Vallès. Una representació que tindrà lloc en divendres, i a l’espai del Cafè del Centre. El grup vallesà, doncs, repeteix format de cafè-teatre en la seva participació al TACA’M, en una aclucada d’ull al públic potencialment més jove del concurs i també de l’espai social de l’ateneu.

El TACA’M tampoc oblida altres obres imprescindibles del panorama teatral universal, per això al cartell hi figuren també W. Shakespeare a càrrec el grup Tàndem de Santa Perpètua que representarà “El somni d’una nit d’estiu”. I, des de Centelles, els Pierrot Teatre, que ens proposen “Pigmalió” de Bernard Shaw. Així com “Un matrimoni de Boston” de David Mamet, amb els Mea Culpa de Granollers.

Comèdia romàntica, ironia textual, reflexió social i propostes més introspectives marquen la cartellera d’enguany . Com és habitual el TACA’M es concentra en 8 actuacions ininterrompudes dels grups finalistes seleccionats, dels prop de cinquanta que s’han presentat a concurs.

Com ja és habitual des de les darreres edicions del TACA’M i a l’espera de poder completar el projecte de rehabilitació de la sala de teatre d’El Centre, les actuacions es faran a la sala STAGE, Escola d’Arts Escèniques de Caldes ( a excepció de l’obra “La Fam” que es farà al Cafè, un divendres al vespre) i tindran lloc els diumenges a les sis de la tarda.

El públic continuarà exercint de jurat popular del concurs i donarà lloc a una de les dotze categories dels premis del certamen. El nombre total de guardons establerts és vint-i-sis.

La cloenda del 29 TACA’M del 2017, tindrà lloc poques setmanes després de la finalització de totes les representacions en un sopar i entrega de premis a Caldes de Montbui.