Pilar Comes, el parc de les olors

Image

09

març 23

La Universitat popular de Caldes, dins el cicle Dones en acció, avui porta la Pilar Comes, del Parc de les Olors de Santa Eulàlia de Ronçana.

La Pilar ens explica els seus inicis: filla de pagès, de ben menuda acompanyava l’àvia a recollir menjar per als conills. Per casar-se, va posar de condició anar a viure a una masia i, en poc temps, ja estaven vivint junts. Ha treballat a la universitat, ha aconseguit molts èxits professionals, però no ha estat feliç fins que no ha pogut muntar el Parc de les olors. Ella el té com a projecte de vida.

Ens explica curiositats dels olis essencials: es necessiten 10 quilos de romaní per obtenir-ne 10 mil·lilitres -i és el que en destil·la més! L’olor ens connecta el cervell amb els records. Qui és relaxat de mena troba massa forta la lavanda. Qui té la pressió alta troba el romaní massa fort. Als fumadors, els agrada l’olor de la farigola blanca. L’orenga agrada molt a qui té problemes intestinals. Els cítrics ens aporten alegria i benestar (per això ens agraden tant!) . L’oli essencial de llimona és fantàstic per treure les taques de la cara (amb la paciència d’anar-te’n posant cada vespre). La menta va bé per al mal de cap i per refrescar, o sigui, imprescindible per a l’estiu!…realment, cada olor té els seus avantatges.

I la setmana vinent, continuen les Dones en acció a la Universitat popular. No et perdis la Cris Bárzano que ens parlarà de medicina xinesa i, d’aquí a quinze dies, la Maria Núria Revetlle, del periodisme de justícia.