Els tres genis del Renaixement

Image

10

maig 24

Dijous, 9 de maig, va començar el curs Els tres genis del Renaixement amb l’aula plena.

La Universitat popular de Caldes de Montbui comença el curs és Els tres genis del Renaixement impartit per Rosa Ribas. Parla dels tres autors més importants d’aquella època tot fent referències a d’altres de coneguts.

D’entre els quadres comentats, hi ha lAdoració dels Mags. Una pintura on apareixen els reis mags adorant Jesús, però també hi ha altres personatges amb cara de no saber què hi passa o de no entendre-ho. I és que aquest quadre ens representa la societat de l’època, en què hi havia qui creia fermament en la religió cristiana i també hi havia qui no hi creia massa. Fixeu-vos amb els personatges del darrere, sembla que estan per altres temes.

Per conèixer la figura de Leonardo da Vinci, cal llegir-ne la biografia que en va fer el pintor i biògraf Giorgio Vasari el 1550. Diu que l’artista rebia moltes encàrrecs, els començava, els deixava i tornava a treballar en d’altres que havia començat anteriorment. Això mateix va passar amb la Gioconda, de qui diu: “Va fer per a Francesco del Giacondi el retrat de la seva dona, Mona Lisa i, malgrat dedicar-hi els esforços de quatre anys, el va deixar inacabat. Aquesta obra la té avui el rei Francesc de França a Fontainebleau”.

La propera setmana, el curs tractarà la figura de Miquel Àngel i, d’aquí a quinze dies, acabarà amb la de Rafael.