El futur ja és aquí: el metavers!

Image

02

febr. 23

A la Universitat popular ens hem apropat al futur amb el curs El futur ja és aquí! I acabem aquestes classes amb la sessió del Metavers.

Sembla tan nou que sembla que no l’acabarem d’entendre mai… però la realitat és ben diferent. Des del 1992 que el Metavers existeix. Llavors com a ciència ficció, amb el llibre Snow crash de Neal Stephenson. Més tard, al 2003, amb Second life, aquell joc en què el teu avatar podia viure una altra vida. I ja des del 2021, Mark Zuckerberg diu que “s’inicia una nova etapa centrada en el Metavers i la defineix com a següent versió d’Internet“.

Ulleres, auriculars, roba intel·ligent, comandament per gesticulació…estris que ens fan (en present) veure i viure el món virtual. Cadascú de nosaltres podem tenir el nostre avatar i l’avatar es pot passejar i immergir-se per l’espai virtual: hi pot trobar ofertes de feina, hi pot comprar bens i serveis, emprovar-se roba, sabates, formar-se (eps! la universitat popular encara no hi és)…

El que m’ha sorprès més és que quan fem una videoconferència mitjançant el metavers, en comptes de veure a la pantalla una quadrícula plena de cares, podem interactuar amb els companys de la reunió com si estiguéssim asseguts tots junts al voltant de la mateixa taula.

I si voleu començar a viure al Metavers, podeu passejar per la pàgina del catvers, el metavers català!