El Centre i l’Electra col·laboren en l’autoconsum elèctric

Image

02

jul. 18

L’entitat instal·larà panells fotovoltaics a la teulada de la seva seu per produir energia elèctrica en la modalitat d’autoconsum

El Centre, Ateneu Democràtic i Progressista, ha signat un conveni de col·laboració amb l’empresa comercialitzadora d’electricitat Electra Caldense Energia per a posar en marxa una instal·lació d’autoconsum a la seu de l’entitat a Caldes de Montbui. L’objectiu és que el Centre pugui cobrir una part de les seves necessitats d’energia amb l’electricitat produïda en les seves mateixes instal·lacions i a partir de fonts renovables, en aquest cas amb l’energia fotovoltaica.

Concretament, l’Electra instal·larà a la teulada i l’interior de la seu del Centre, situada al C/ Corredossos de Baix, 11 de Caldes de Montbui, una unitat de producció d’electricitat a partir d’energia fotovoltaica amb una potència de 2 kW. L’electricitat generada serà destinada al consum elèctric intern de l’entitat, sense distribució a la xarxa elèctrica exterior. Per a fer possible aquest autoconsum, a més a més dels panells fotovoltaics, l’Electra també instal·larà els elements necessaris de protecció, mesura i control en la xarxa elèctrica del local del Centre.

A més a més, l’Electra gestionarà les autoritzacions, permisos i llicències necessàries per a legalitzar la instal·lació d’autoconsum. El conveni tindrà una durada de 5 anys, prorrogables si totes dues parts estan d’acord. Els equips instal·lats seguiran sent propietat de l’Electra, que podrà retirar-los un cop finalitzi l’acord. Aquest model de col·laboració permetrà que el Centre, Ateneu Democràtic i Progressista pugui començar a gaudir dels beneficis de l’autoconsum elèctric sense haver d’assumir els costos inicials que suposa una instal·lació d’aquesta mena.

Per la seva banda, l’Electra Caldense Energia ampliarà la seva participació en el mercat elèctric local, a la vegada que dóna suport al teixit associatiu i demostra d’una manera pràctica els avantatges de l’autoconsum basat en una energia verda. En aquest sentit, el Centre i l’Electra tenen previst organitzar, en el mateix local de l’entitat, activitats de formació i promoció de l’autoconsum elèctric, una tendència en alça al nostre país, tot i que encara poc coneguda.

Segons destaca Jaume Pieres, president del Centre, Ateneu democràtic i progressista: “Amb aquesta col·laboració volem mostrar als calderins i les calderines com l’autoconsum basat en energies netes i renovables és una opció viable i beneficiosa que s’ha de potenciar per tal de promoure un ús més racional de l’energia. Ens encanta que la nostra seu es converteixi en un model de sostenibilitat ambiental, un aspecte que també forma part de l’esperit de l’entitat”.

Per la seva banda Oriol Xalabarder, president d’Electra Caldense Energia, destaca que aquest projecte “és un bon exemple de com la cooperació entre el teixit associatiu i l’empresarial pot ajudar a millorar d’una manera pràctica el coneixement i la sensibilització sobre el model de l’autoconsum entre la població. A la vegada, permetrà al Centre reduir la seva despesa energètica i les emissions de diòxid de carboni provocades per l’energia que consumeix la seva seu. Estem treballant per estendre aquest model de col·laboració a altres entitats del municipi”.

Moltes gràcies Electra!