El Centre, conjuntament amb l’associació mexicana SOM Editorial Colectiva ha aconseguit 4.000 euros del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament

Image

20

gen. 17

El Centre Democràtic i Progressista, conjuntament amb l’associació mexicana sense finalitats de lucre SOM Editorial Colectiva (coordinada pel calderí Joan Sera Montagut) ha aconseguit 4.000 euros del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament després de presentar-se a la convocatòria d’ajuts a projectes de cooperació de l’Ajuntament de Caldes de Montbui.

Els diners obtinguts s’invertiran en la impressió de dos llibres que formen part de la col·lecció impulsada per SOM Editorial Colectiva a Llatinoamèrica a través del Proyecto Ja’ab. Aquesta iniciativa sense precedents coordinada per Joan Serra Montagut ha aconseguit construir una col·lecció de 12 llibres juvenils elaborats per més de 500 joves a 12 ciutats de la regió maia actual, conformada per El Salvador, Hondures, Guatemala, Belize i Mèxic. San Salvador, Copán Ruinas, Santiago Atitlán, Antigua, Belize City, Tulum, Cancún, Valladolid, Maní, Mérida, Campeche i San Cristóbal de Las Casas s’han convertit en escenaris literaris participatius.

En els propers mesos, 1000 col·leccions seran repartides per les biblioteques públiques de la regió i per altres centres de saber i de cultura per fomentar la lectura entre els més joves amb llibres fets per ells mateixos, d’estètiques regionals i contemporànies i de continguts identitaris propers La iniciativa ha rebut nombrosos premis arreu del món.

Un dels llibres finançats, elaborat a Tulum, Progreso (Yucatán), Caldes de Montbui i Estambul i titulat Bitácora reuneix obra artística de joves d’aquests quatre punts per demostrar que l’art ens uneix i és un element constructor de pau. En el cas de Patojos y patojas de Jocotenango, el llibre reflecteix la lluita activista que els joves de Jocotenango (Antigua, Guatemala) lideren per aconseguir la pau en un país amb fortes desigualtats socials, violència i manca d’oportunitats.

SOM Editorial Colectiva es va crear el 21 de maig de 2014, Dia Mundial de la Diversitat Cultural per al Diàleg i el Desenvolupament, per poder coordinar iniciatives com la del Proyecto Ja’ab a una de les regions amb un menor hàbit de lectura d’Iberoamèrica.

SOMcolectiva-02??????????

SONY DSC