Cingles Comunicacions instal·larà fibra òptica a l’ateneu!

Image

02

jul. 18

El servei permetrà millorar la connectivitat i l’accés a Internet de l’entitat gràcies a una xarxa de telecomunicacions de darrera generació

L’empresa Cingles comunicacions i el Centre, Ateneu Democràtic i Progressista han signat un conveni de col·laboració per a la instal·lació d’un servei de fibra òptica a la seu de l’entitat, situada al C/ Corredossos de Baix, 11 de Caldes de Montbui. D’aquesta manera, el Centre podrà millorar els seus serveis de telecomunicacions mitjançant la connexió a una xarxa de fibra òptica de darrera generació que ja enllaça una bona part de les institucions calderines.

El conveni té una duració de tres anys i no suposarà cap cost pel Centre, donat que Cingles Comunicacions assumirà el preu anual del servei com a donació a l’entitat. L’empresa també es farà càrrec del manteniment del servei i mantindrà la propietat dels equips instal·lats a la seu. La connexió a la xarxa de fibra òptica de Cingles no només permetrà al Centre gaudir d’una navegació per Internet molt més ràpida, estable i fiable, sinó que l’entitat també podrà incorporar serveis addicionals com per exemple la telefonia IP (a través de la xarxa d’Internet).

Des de la seva fundació el 1865, el Centre, Ateneu Democràtic i Progressista porta a terme una important tasca de dinamització del teixit cultural i social de Caldes de Montbui, que també inclou la divulgació de les noves tecnologies. En aquest sentit, l’entitat compta per exemple amb un grup dedicat a la difusió del programari lliure, dins de Universitat Popular de Caldes de Montbui. Tal com assenyala Jaume Pieres, president del Centre: “Estem molt satisfets d’aquesta col·laboració amb Cingles Comunicacions, una empresa tecnològica molt arrelada a la nostra comunitat, que ofereix als ciutadans, entitats i institucions calderines la possibilitat de poder accedir a les tecnologies més innovadores i de proximitat. Aquest nou servei de fibra òptica ens permetrà millorar la gestió i les comunicacions internes i externes de la nostra entitat, a més de beneficiar els nostres socis”.

Cingles Comunicacions, empresa que pertany al grup l’Electra, està desplegant en els darrers anys una xarxa de fibra òptica a Caldes de Montbui que actualment inclou més de 15 kilòmetres de cablejat. A més a més de connectar els edificis municipals (Ajuntament, Centre Cívic, Espai Jove, escoles bressol, Museu Thermàlia, etc.), també dóna servei de fibra òptica per empreses i particulars. La xarxa del grup l’Electra s’està ampliant als municipis propers com Gallifa perquè cada cop més usuaris es puguin beneficiar d’aquesta avançada infraestructura.

Segons destaca Oriol Xalabarder, president de Cingles Comunicacions: “Donem la benvinguda al Centre a la nostra xarxa de fibra òptica local, que actualment dóna servei a centenars d’empreses, institucions i usuaris de Caldes de Montbui i els municipis propers com Gallifa. Una infraestructura de connectivitat de darrera generació com aquesta és imprescindible perquè els ciutadans es puguin beneficiar d’un accés a Internet d’alta velocitat que permet impulsar altres aspectes fonamentals de la societat digital, com l’administració electrònica o l’emprenedoria en línia. Seguirem treballant per fer arribar la fibra òptica a més poblacions de la nostra àrea”.

Moltes gràcies Cingles!