Bon debut del Rugby & Touch Caldes a la 2a Divisió Nacional

Image

30

març 22

Aquest passat dissabte 26 de març al complex esportiu Julia de Sant Esteve de Palautordera va tenir lloc la disputa de la primera jornada de la lliga de 2a Divisió Nacional de Touch, organitzada per Touch España.

Aquesta es la primera temporada que s’organitza aquesta 2a Divisió Nacional, ajornada la seva entrada en vigor a causa de la pandèmia, i que ha suposat el debut del Touch Caldes a nivell nacional. Una competició a nivell nacional que marca diverses diferències amb la competició catalana, com son: la durada del partit que passa a ser de quaranta minuts, per la necessitat de disputar el partit sempre amb tres homes i tres dones al camp i per la presència d’àrbitres de nivell nacional.

Si be els resultats no van acompanyar a l’equip del Centre Democràtic i Progressista, si que es va poder palpar una evolució en positiu en aquests resultats, així com una millora en el joc en el tram final de la jornada, fet que fa millorar molt les expectatives de cara a la segona jornada que es disputarà el 7 de maig a Irun.

Els calderins van començar la jornada perdent contra el Touch Montseny A per un resultat de 9 a 1. Un partit en el que, malgrat el resultat, les de la flama taronja no van perdre la intensitat i van presentar un bon treball defensiu.

El segon partit contra els Alligators, els calderins també van obtenir un resultat desfavorable, malgrat posar-se per davant en el marcador en el transcurs de la segona part. El físic i experiència de conjunt de Valladolid van acabar decantant el marcador amb un 8 a 5 en contra.

I, en l’últim partit de la jornada, el cansament i fatiga van fer acte de presència en el conjunt local, que malgrat tot, va aconseguir un resultat molt més ajustat que els anteriors en caure davant dels Rebels de Mallorca per 4 a 3, en un partit en que els del Rugby & Touch Caldes van mostrar un bon ritme de joc tan en atac com en defensa.

Una primera jornada que es valora molt positivament a les files calderines, primer pel que suposa el debut a una lliga de nivell nacional, en el que els rivals son molt més forts i potents que els que s’acostuma a trobar el Caldes en el grup B de la lliga Catalana de Touch, i segon, per haver afrontat amb garanties un debut d’aquesta magnitud amb tan sols quatre temporades de vida del projecte esportiu.