La Universitat popular de Caldes de Montbui organitza el curs La intel·ligència dels ocells i altres feristeles. Aquest curs serà impartit per Abel Julien els dies 18, 20, 25 i 27 de febrer, a les 7 del vespre a l’institut Manolo Hugué. I el dia 1 de març hi haurà una sortida de camp que ocuparà tot el matí.
En el curs La intel·ligència dels ocells i altres feristeles parlarem de neurociència dels ocells. No fa massa anys que s’ha descobert que els ocells són molt més intel·ligents que no es pensava: tenen pensament abstracte, capacitat de solucionar problemes, autoconsciència, planificacions de futurs hipotètics, aprenentatge, reconeixement facial, orientació en l’espai, capacitat de fer eines i empatia. Com és possible que el seu cervell tan petit pugui elaborar pensaments complexos? Els compararem amb altres animals, com els micos -incloent-hi el mico humà-, els gossos, els dofins i altres feristeles. Qui guanyarà? Qui té més capacitats? Què li passa pel cap a un pardal quan ha de cercar menjar? O quan cerca protecció davant un depredador?
No cal tenir coneixements previs, ni d’ornitologia ni de neurociència, només cal tenir uns quants pardals al cap i ganes de saber que té al cap un pardal per poder assistir a aquest curs.
Abel Julien es dedica a la docència i a la divulgació del món dels ocells entre el gran públic. Està vinculat, des dels seus orígens, a l’Institut Català d’Ornitologia, del qual n’és soci fundador i en va ser president de 1989 a 2005. Ha assessorat l’administració pública, empreses i entitats diverses en qüestions de biodiversitat i de mitjans de comunicació, com el programa Tocats de l’Ala de TV3 o en les preguntes d’ornitologia de concursos televisius. De 2014 a 2019 ha format part de la direcció organitzativa del Delta Birding Festival, el festival d’ornitologia més gran del sud d’Europa.
Des del seu blog (abeljulien.blogspot.com), escriu articles de divulgació per al gran públic. Actualment és cap de formació i professor de l’associació Aula i Natura, dedicada a la divulgació de les ciències naturals.
També ha entrat en el terreny de la literatura de ficció amb històries sempre dintre de l’entorn del món dels ornitòlegs. Va guanyar el XXI Premi Helena Jubany de literatura amb el seu relat de ficció ornitològica L’ocell de Brinkley, Arkansas i ha publicat la novel·la curta Qui va veure el mussol de Horn Creek?Abel Julien es dedica a la docència i a la divulgació del món dels ocells entre el gran públic. Està vinculat, des dels seus orígens, a l’Institut Català d’Ornitologia, del qual n’és soci fundador i en va ser president de 1989 a 2005. Ha assessorat l’administració pública, empreses i entitats diverses en qüestions de biodiversitat i de mitjans de comunicació, com el programa Tocats de l’Ala de TV3 o en les preguntes d’ornitologia de concursos televisius. De 2014 a 2019 ha format part de la direcció organitzativa del Delta Birding Festival, el festival d’ornitologia més gran del sud d’Europa.
Des del seu blog (abeljulien.blogspot.com), escriu articles de divulgació per al gran públic. Actualment és cap de formació i professor de l’associació Aula i Natura, dedicada a la divulgació de les ciències naturals. També ha entrat en el terreny de la literatura de ficció amb històries sempre dintre de l’entorn del món dels ornitòlegs. Va guanyar el XXI Premi Helena Jubany de literatura amb el seu relat de ficció ornitològica L’ocell de Brinkley, Arkansas i ha publicat la novel·la curta Qui va veure el mussol de Horn Creek?
Pots apuntar-te al curs La intel·ligència dels ocells i altres feristeles clicant al títol o aquí.