Inici > DOCENTS

MERCÈ BORRÀS I PÉREZ

És membre de la Universitat a l’Abast de la UAB.
Cursos d’Aptitud en Català, Francès i Anglès EOI Sabadell.
És docent de la Universitat Popular de Granollers.
CURS HISTÒRIA DE LA DONA I

JOSEP GALLART BADIA

És membre d’UBUNTU des de l’any 2009 i de l’equip de difusió de la comunitat d’usuaris d’Ubuntu en català (LoCo Team UBUNTU) des de la seva fundació. És el Speaker de referència de la comunitat.
Com a militant d’ERC, és responsable de la Vocalia de Programari Lliure dins la Sectorial de la Societat de la Informació.
És aficionat a la fotografia i al grafisme i disposa del certificat ACTIC –Acreditació de competències en tecnologies de la informació i la comunicació-.
Ha dut a terme, des de l’any 2002, classes d’informàtica i d’internet per a adults a Caldes de Montbui i diversos cursos i tallers d’introducció al programari lliure a Caldes i a diverses poblacions de la comarca així com conferències arreu del territori. Podeu veure en detall la seva activitat de difusió i formació en TIC i programari lliure a: https://wiki.ubuntu.com/JosepGallart
CURS HISTÒRIA DEL JAZZ

PILAR LONCAN VIDAL


Llicenciada en Biología per la UB 1979. Doctora en Medicina per la UBarcelona, 1984. Master en Bioética. UAB. 1998. Membre del’ACMCB, de la Societat Catalana de Bioètica i de la SCBdeCP.
"Training" d’especialització en Medicina Pal·liativa amb el proyecte: "Care for terminals patients" del Consell d’Europa (United Kimgdom, 1991).
Ha exercit com a metgessa assistencial en AP, des de 1995 centra l’activitat clínica a l’àmbit de les cures pal·liatives i la coordinació de l’atenció mèdica a la Fundació Sta. Susanna de Caldes de Montbui(Barcelona) i des de 2017 forma part de l’equip PADES.
El seu interès pel respecte a les persones, el patiment dels pacients i el seu entorn i la implicació dels professionals en situacions d’elevada vulnerabilitat l’ha motivat a participar activament en el Grupo deTrabajo de Ética de la SECPAL i a col·laborar amb el Comitè Consultiu d’ètica de Catalunya.
La seva vocació docent ha generat col·laboracions en la formació de Bioètica a l’Institut Estudis Salut i en diversos màsters i cursos sobre geriatria i atenció al final de vida.
Ha compartit projectes d’estudi sobre l’atenció en psicogeriatria com Estudio para la evaluación del dolor en los enfermos con dificultades en la comunicación. Fundación Mapfre 2001. En 2003 mitjançant una beca de la Fundació Victor Grifols participa en el Estudio para la promoción de la toma de decisiones de la gente mayor.
És autora de diverses publicacions sobre les cures pal·liatives i els aspectes ètics de l’atenció sanitària.
Actualment presideix el Comitè d’ètica assistencial del Vallès Oriental Central (CèAVOC), comitè d’àmbit territorial que inclou l’atenció sociosanitària i primària.

CONCEPCIÓ ORTEGA OLIVA

És llicenciada en Geografia i Història per la Universitat de Barcelona.
Té experiència en treball-formació de persones adultes i en organismes de solidaritat.
Per encàrrec de la regidoria de Cultura de Palau va elaborar la Carpeta Didàctica de l’Inventari del Patrimoni arquitectònic natural i immaterial de la Vila així com els Itineraris a Peu pel Patrimoni de Palau-solità i Plegamans
Actualment és professora de Geografia i Història a l’IES Terrassa.
CURS HISTÒRIA MEDIEVAL

FRANCESCA ZAPATER TORRAS


Llicenciada en Medicina i Cirurgia l'any 1976 per la Universitat de Barcelona. Jubilada. Ha treballat com a metgessa d'atenció primària a Martorelles, Montmeló i Vilanova del Vallès. Ha estat tutora de Medicina Familiar i Comunitària, directora de l'Equip d'Atenció Primària Montornès-Montmeló, ha format part del Grup de Qualitat de la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFIC) i ha estat presidenta del Fòrum Català d'Atenció Primària (FoCAP) de 2011-2015.
Ha publicat en revistes professionals articles sobre atenció primària de salut, sistema sanitari, medicalització i altres.
Co-autora del document «Atenció a les persones amb malestar emocional relacionat amb condicionants socials a l’atenció primària de salut». Actualment és membre del FoCAP i del Comitè d'Ètica Assistencial del allès Oriental Centre. Col·labora amb el Diari de la Sanitat amb articles d’opinió.

LIÉVANA MEDINA RODRÍGUEZ


Llicenciada en lletres - opció investigació literària per la UdelaR.
Llicenciada en Filologia Hispànica per homologació Ministeri d'Educació, cultura i esport, Govern d'Espanya.
Màster en Estudis catalans, llengua i literatura i les seves aplicacions per la UAB.
Ha realitzat treballs d'investigació com a ajudant honorària al Departament d'Antropologia de la UdelaR dins el programa "Joves sense sostre mai més".
Ha estat encarregada de l'edició dels llibres "El passat cultural uruguaià" (prosa) i "El cant de la terra" (poesia) d'Orfila Bardesio i la traducció al català del seu poemari "El cant de la terra".
Escriu i realitza treballs de recerca literària. Actualment investiga la vida i obra de Manuel Folch i Torres i El diari de guerra de Joan Peiró i Folch de pròxima publicació. Ha publicat articles sobre Ma. Aurèlia Capmany.
Ha participat com a voluntària a l'Escola "El Calderí" de Caldes de Montbui al programa LECXIT de lectura per a nens i nenes.
 CURS LITERATURA LLATINOAMERICANA l

EDUARD GARCIA

Eduard Garcia i Ejarque va néixer el 1971 i la seva vinculació al món de la ràdio va començar als 14 anys com a col·laborador a Ràdio Clot de Barcelona. És llicenciat de Periodisme per la UAB i ha col·laborat a Catalunya Ràdio, a COM Ràdio o a Ràdio Sant Cugat. També ha treballat com a editor d’informatius a Onda Rambla Catalunya, ha presentat un magazine a Ràdio Arenys, ha estat director de Ràdio Castellar, i actualment dirigeix Ràdio Palau i és el president de la Federació de Mitjans de Comunicació Local de Catalunya.

CURS DE RÀDIO: EL FENOMEN DE LA RÀDIO LOCAL A CATALUNYA

SIRA RIERA

Sira Riera i Ferrer va néixer el 1980. És llicenciada en Periodisme per la Universitat Ramon Llull, i ha treballat de redactora a TV Caldes, a Ona Mallorca i a Ràdio Sabadell. Va formar part de l’equip de Neus Bonet com a locutora i redactora de Societat al Matí de Catalunya Ràdio, i posteriorment va treballar a Ràdio Barcelona (Cadena Ser) com a especialista en Infraestructures. Actualment és redactora d’informatius i locutora a Ràdio Palau.

CURS DE RÀDIO: EL FENOMEN DE LA RÀDIO LOCAL A CATALUNYA

NÚRIA ESCRIGAtleta dels 8 als 21 anys. Des de l’any 98 formació en dansa lliure Malkovsky,... i ha fet més de 3.000 hores en aquesta disciplina no reglada de formació contínua. Algunes de les seves mestres són Annie Garby, Chris Muhlebach, Vannina Guibert, Pedro Cuesta, Laurence Fauchenneret, Christiane Vion-Delphin, Francine Gartner i Marianne Orhant.
Ha estudiat Belles Arts a la UB, en l’especialitat d’Imatge i he treballat durant 15 anys en disseny gràfic i comunicació.
És membre activa de l’associació Llavors Orientals, amb seu a Santa Eulàlia de Ronçana, per la defensa del patrimoni agrari, la recuperació, la reproducció i la difusió de llavors de varietats locals i tradicionals. Estudia matemàtiques a la UPG.
CURS DE DANSA

DANIEL LÓPEZ CODINA

Calderí. Membre de Caldes Solidària des de la seva fundació. Biofísic. Doctor en ciències físiques per la Universitat de Barcelona. Professor Titular d’Universitat a la Universitat Politècnica de Catalunya, on actualment imparteix assignatures com Biofísica 1 al Grau d’Enginyeria Física o Modelització i simulació de sistemes biològics al Grau d’Enginyeria de Sistemes Biològics. Forma part del grup de recerca Biologia computacional i sistemes complexos (https://biocomsc.upc.edu/en) on treballa en modelització a diferents escales de malalties com tuberculosi o leishmaniosis. Forma part del Centre de Cooperació per al Desenvolupament de la UPC (http://www.upc.edu/ccd/ca).
CURS RECERCA CIENTÍTICA

EVA TIL PÉREZ

És llicenciada en Filosofia per la UAB. 1986.
Diplomada en Ciències Religioses ISCREB. 2013.
Titulada amb el nivell D de català.
Professora a l’IES La Vall del Tenes de Santa Eulàlia de Ronçana des del curs 1989-90
CURS HISTÒRIA DE LA FILOSOFIA l

MIREIA PASCUAL VILARÓ


Llicenciada en Art Dramàtic especialitat Interpretació textual (ESAD, Málaga);...
Formada en Pedagogia Teatral Inclusiva, docent de Teatre per a infants, dones i joves. Excomponent de la Companyia teatral La Caldera afincada a Málaga. Creadora de la plataforma teatral El Quirófano (Málaga). Actualment actriu i fundadora de la companyia teatral PROJECTE LILITH (Barcelona). Docent a la Universitat Popular de Granollers. Experiència com actriu en múltiples projectes teatrals i en creacions col·lectives com:
Soy fea, un musical antiestético (Sergi Belbel) 2010. Actriu
Actriu principal en Tristán e Isolda (Marco Antonio de la Parra) 2008-2009. Primer premi al millor espectacle, millor interpretació femenina i millor direcció Málaga Crea 2009.
Actriu en el Proyecto Db7,2007. Creació col·lectiva de l'espectacle.
Actriu en l'obra “Las Criadas”, Jean Genet. Sota  la direcció de Alberto Cortés de la companyia BAJOTIERRA
Actriu LA HUMANIDAD DE LOS PECES. Creació col·lectiva La Caldera
FEEDBACK. Micropeça de teatre dirigida per Enrique Garcia . ESCENABRUTA Málaga
Actriu en l’obra ANIMALES NOCTURNOS Cia La Imprudente
Actriu en la micropeça SON DOS Y VAN DE ROSA dirigida per Manuel Rosaleny
Actriu en creació col·lectiva CONEJO BLANCO. Obra resident en VILLAPUCHEROFACTORY
Actriu micropeça LA ESPERA  de Angel Velasco JULIO Microteatro Màlaga
Actriu micropeça EL TEST GOTTMAN Álvaro Díaz en Microteatro Málaga
Actriu, guió i direcció de la peça DOS MEITATS DE COGOMBRE SOBRE UNA FULLA d’enciam
Actriu , creadora de CREACIÓ COL·LECTVA “INDÒMITA “ DE PROJECTE LILITH
CURS TEATRE SOCIAL

JOSEBA POLANCO

Economista especialitzat en les àrees de gestió estratègica, finançament i fiscalitat. La meva carrera professional la he desenvolupat al llarg de vint anys com a consultor d'empreses fonamentalment cooperatives, soci de la cooperativa basca ERAGINKOR,
Després d'aquests vint anys vaig venir a Catalunya l'any 2005 i des d'aleshores, per una banda, he dirigit la cooperativa ARACOOP, que impulsava la creació de cooperatives i difonia el cooperativisme, fins al 2008 any en què vaig incorporar-me com a director de la Confederació de Cooperatives de Catalunya, on actualment segueixo fent la meva tasca professional.
Formació Acadèmica:
-Llicenciat. en Ciències Econòmiques  per la U.P.V. Sarriko de Bilbao (1983)
-Diplomat d'Estudis Cooperatius per la Universitat de Deusto (1985)
-Curs Administració d'empreses FUNDESCOOP. (1987)
-Màster en Gestió d'empreses cooperatives OTALORA – IADE (1992)
-Formació per a l'acció de consultors. Nivell Inicial organitzat per la "Fundació Basca para la Calidad" (1999). Formació model EFQM.
-Diploma de Especialització Professional Universitari en Gestió Tributària i Comptable per a cooperatives (2012)
-Català nivell C2, Escola Oficial d’Idiomes Vall d’Hebron (2016)
Publicacions:
-“Herramientas de gestión para la pequeña empresa cooperativa”, editat per la Federación de Cooperativas de Trabajo Asociado de Euskadi (Any 1996)
-“Soberanía económica y globalización en Euskal Herria”, Manu Robles Aranguiz Institutoa  (Any 1998), participo juntament amb altres autors i faig l'article "La empresa cooperativa vasca" pp. 273-293
-“Guía para la Gestión Cooperativa”, col·laboro amb Manuel Quevedo i és  editat pel Consejo Superior de Cooperativas de Euskadi (Any 2002)
-“De la Teoría a la práctica en Capital Intelectual: Una experiencia pionera en el País Vasco”, col·laboro amb diversos consultors del País Basc, editat pel Cluster del Conocimiento (Any 2003)
-“La fiscalidad de las cooperativas. Un modelo que fortalece los fondos propios”, Cuadernos de Gestión Vol. 4. Nº 2 (Any 2004), pp. 31-43
-"Les cooperatives d'avui a Catalunya", 3r Congrés d'Economia i Empresa de Catalunya (any 2018)

CURS COOPERATIVISME I ECONOMIA SOCIAL

ARNAU GALÍ MONTIEL

Calderí temporalment exiliat al Maresme,  activista i militant d'un munt de causes perdudes i de formació animador sociocultural i educador social, Postgrau en economia cooperativa per l'IGOP (UAB - 2013), i Tècnic superior en economia social i solidària per la Universitat de Pécz (Hongria).
Fa uns anys que es va  involucrar de ple amb el cooperativisme, des de la praxi a través del Cafè del Centre, del qual n’és fundador, i ara des de l'equip tècnic de l'Ateneu Cooperatiu.
I és que si d'alguna cosa n'està segur és que el futur serà cooperatiu o no serà.

CURS COOPERATIVISME I ECONOMIA SOCIAL

MARTÍ OLIVELLA I SOLÉ

Del primer grup d’objectors de consciència de Can Serra (1975-77), promotor de la innovació social i de la noviolència activa, recentment des d’En peu de pau. Formador de Dinamitzadors de tallers de noviolència. Ha estat co-fundador, director i president de Novact.
CURS TEORIA I PRÀCTICA DE LA NOVIOLÈNCIA

JORDI GALÍ I TRULLENQUE

És Calderí des de 1980. És enginyer industrial i té estudis d’enginyeria electrònica. Actualment treballant de jubilat pagès.
Ha desenvolupat tasques de gestió a la indústria.
Els últims catorze anys ha exercit la docència a l’IES Ramon Cases i Carbó de Palau-solità i Plegamans.
JUGUEM AMB L'ELECTRÒNICA

ORLAND MENA

Llicenciat en història, especialitzat en medieval i contemporània. Ha donat cursos d'història social i d'història del pensament contemporanis en el Centre Democràtic de Caldes. Membre de l'AIEP des del principi i vicepresident, responsable de l'àrea d'història. Actualment exerceix la docència en un institut vallesà.

ANNA TORRENTS


Anna Torrents Iglesias va néixer a Granollers l’any 1957 on resideix actualment Llicenciada en Medicina i Cirurgia l’any 1980 a la Universitat Autònoma de Barcelona i especialista en Medicina Interna des del any 2003
Durant els primers anys d’exercici la seva activitat laboral va transcórrer en diferents àmbits: atenció primària, tant ambulatoris com serveis d’urgències, i hospitalària, plantes de geriatria, medicina interna i servei d’urgències. A partir de 1989 fins el 2009 va treballar com a metge adjunt del servei d’urgències del Hospital General de Granollers. Durant algunes temporades el seu lloc de treball era a plantes d’hospitalització de Medicina interna i Geriatria i també hospitalització a domicili. Durant aquest període de temps va tenir al seu càrrec, participant en la seva formació, a metges residents (MIR). Des del juliol del 2009 fins l’actualitat treballa com a metgessa a la Fundació Sta Susanna de Caldes de Montbui.
En el seu currículum acadèmic a banda de diferents cursos, seminaris, jornades, consten -Màster en Medicina d’Urgències i Emergències (Gener 1997 a juny 1999) Universitat de Barcelona / Fundació Bosch i Gimpera i IEM -Curs d’autoavaluació en Medicina Interna (octubre 2000 a març 2001) Universitat de Barcelona -Màster Universitari de Cures Pal·liatives (setembre 2010 a juny 2012) Institut Català d’Oncologia i Universitat de Barcelona
Ha participat en el Comitè d’Ètica Assistencial del Hospital General de Granollers durant l’any 2009 i és membre de l’Aula de Bioètica, grup de la Filial del Vallès Oriental de la Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears que organitza periòdicament sessions relacionades amb l’ètica assistencial.
Ha participat, des de l’any 2008 en diverses sessions referides, per exemple, a gestió i distribució de recursos, prevenció, nutrició artificial, treball en equip, el final de la vida i l’acompanyament en la presa de decisions.

JORDI MARTÍ I RUBIÓ


Llicenciat en Medicina i Cirurgia
Grau de Llicenciatura
Cursos de Doctorat
Alumne de quart del Grau d’Història de l’art a la UAB.Nivell C de Llengua catalana del Consorci de la Normalització Lingüística.
Voluntari del Programa Lecxit, d’ajuda a la lectura, a l’escola “El Calderí”.
CURS HISTÒRIA DE L'ART. ICONOGRAFIA

ELAINE FRADLEY


- Co-fundadora i co-directora de l'associació ambCAVALLS (2015)
- Nivell avançat de coach amb cavalls (Equilibri Escuela Internacional de Coaching con Caballos, Gualba, 2018)
- Certificació: Coaching amb cavalls (Equilibri Escuela Internacional de Coaching con Caballos, Gualba, 2014)
- Certificat en Teràpies Eqüestres (ACADE, Rubí, 2011)
- Curs d’especialització en hipoteràpia i equitació terapèutica Universitat de Girona (2010)
CURS SALUT I NATURA

ELENA LÓPEZ


- Assaigs clínics (Institut Català d‘Oncologia, actualitat)
- Grau universitari en infermeria (Universitat de Barcelona, 2014)
- Postgrau i Màster en infermeria oncològica (Universitat de Barcelona, 2015)
- Màster en Assaigs Clínics (Universitat de València, 2017)
- Màster en Infermeria de Pràctica Clínica Avançada, especialitat oncologia (Universitat de Barcelona, 2018)
- Equinoterapeuta i co-fundadora i co-directora de l'associació ambCAVALLS (2015)
CURS SALUT I NATURA

EMILI CORTAVITARTE CARRAL


Llicenciat en Història Moderna i Contemporània per la Universitat de Barcelona.
Professor d'història en secundària (jubilat).
Secretari general de la CGT de Catalunya (1989-1998),  de la federació d'ensenyament de la CGT de Catalunya (2005- 2014), d'acció sindical i relacions internacionals de la FECGT (2009-2014).
President de la Fundació Salvador Seguí des de 2014.

Publicacions:
- El sindicalisme revolucionari: Auge i decadència (1890-1945) en Escola de Militants. Edicions Librepensamiento. Madrid 1999.
- R. Aracil i A. Segura (editors): Memòria de la transició a Espanya i a Catalunya. Edicions Universitat de Barcelona. Barcelona 2000.
- Associació de Joves historiadors i historiadors de la UB: Sense memòria no hi ha futur. Editorial Afers. Catarroja 2004.
- La Pedagogia llibertària, en La Revolució llibertària. CGT i Fundació Salvador Seguí. Madrid 2006.
- Pròleg d’Escola de rebel·lia (Història d’un sindicalista, Salvador Seguí) Edicions El Jonc. Lleida 2007.
- Pedro Ibarra i Elena Grau (coord.) Situació del moviment obrer en Anuari de moviments socials  de 2000 a 2009 Betiko Fundazioa i Icària Editorial. Barcelona. Des de 2011 fins 2015 en format digital en http://fundacionbetiko.org/
- Articles diversos en Librepensamiento, Mientrastanto, Rojo y Negro, El Viejo Topo, Catalunya…
Col·laborador setmanal de “La visió del dia” en Radio Klara.
Coordinador del cicle de conferències Barcelona 1936-1939 (“Viure i sobreviure en el marc d'una guerra”) Biblioteques de Barcelona (2006).
Col·laborador de les exposicions i jornades:
- La revolució llibertària (70 aniversari del 19 de juliol de 1936) CGT i Fundació Salvador Seguí 2006-2007
- Pedagogies llibertàries (les cultures de la llibertat en l'anarquisme ibèric) CGT 2008-2009
- 100 anys de l'assassinat de Francesc Ferrer i Guàrdia. CGT Barcelona 2009
- “Altres protagonistes de la Transició: l’esquerra radical i els moviments socials”  Barcelona 2017
Conferències sobre: Ferrer i Guàrdia,  Pedagogia Llibertària, Escoles Racionalistes, el CENU , Salvador Seguí, Joan Peiró, Camillo Berneri, el Sindicalisme Revolucionari o l'Anarquisme Social.
Participant en els documentals “El tiempo de las cerezas” (1977-1979, eclosión libertaria) de Juan Felipe (Zer Ikusi, FSS, FAL i CGT Euskalerria) i  “Valentín. La otra transición” de José Asensio (CGT i RyN) .
Crèdits sobre Teoria i Practica de l’Anarquisme i Experiències revolucionàries llibertàries  al Postgrau de la UAB i la UPF  “Idees i experiències polítiques transformadores”, 2016 i 2017.
Crèdit sobre Teoria i Pràctica de l’Anarquisme al postgrau de la UB i UAB “Análisis del capitalismo y políticas transformadoras” (tardor 2018)
CURS TEORIA I PRÀCTICA DE L'ANARQUISME 1