Inici > DOCENTS

MERCÈ BORRÀS I PÉREZ

És membre de la Universitat a l’Abast de la UAB.
Cursos d’Aptitud en Català, Francès i Anglès EOI Sabadell.
És docent de la Universitat Popular de Granollers.
CURS HISTÒRIA DE LA DONA I
CURS HISTÒRIA DE LA DONA II

JOSEP GALLART BADIA

És membre d’UBUNTU des de l’any 2009 i de l’equip de difusió de la comunitat d’usuaris d’Ubuntu en català (LoCo Team UBUNTU) des de la seva fundació. És el Speaker de referència de la comunitat.
Com a militant d’ERC, és responsable de la Vocalia de Programari Lliure dins la Sectorial de la Societat de la Informació.
És aficionat a la fotografia i al grafisme i disposa del certificat ACTIC –Acreditació de competències en tecnologies de la informació i la comunicació-.
Ha dut a terme, des de l’any 2002, classes d’informàtica i d’internet per a adults a Caldes de Montbui i diversos cursos i tallers d’introducció al programari lliure a Caldes i a diverses poblacions de la comarca així com conferències arreu del territori. Podeu veure en detall la seva activitat de difusió i formació en TIC i programari lliure a: https://wiki.ubuntu.com/JosepGallart
CURS PROGRAMARI LLIURE

PILAR LONCAN VIDAL


Llicenciada en Biología per la UB 1979. Doctora en Medicina per la UBarcelona, 1984. Master en Bioética. UAB. 1998. Membre del’ACMCB, de la Societat Catalana de Bioètica i de la SCBdeCP.
"Training" d’especialització en Medicina Pal·liativa amb el proyecte: "Care for terminals patients" del Consell d’Europa (United Kimgdom, 1991).
Ha exercit com a metgessa assistencial en AP, des de 1995 centra l’activitat clínica a l’àmbit de les cures pal·liatives i la coordinació de l’atenció mèdica a la Fundació Sta. Susanna de Caldes de Montbui(Barcelona) i des de 2017 forma part de l’equip PADES.
El seu interès pel respecte a les persones, el patiment dels pacients i el seu entorn i la implicació dels professionals en situacions d’elevada vulnerabilitat l’ha motivat a participar activament en el Grupo deTrabajo de Ética de la SECPAL i a col·laborar amb el Comitè Consultiu d’ètica de Catalunya.
La seva vocació docent ha generat col·laboracions en la formació de Bioètica a l’Institut Estudis Salut i en diversos màsters i cursos sobre geriatria i atenció al final de vida.
Ha compartit projectes d’estudi sobre l’atenció en psicogeriatria com Estudio para la evaluación del dolor en los enfermos con dificultades en la comunicación. Fundación Mapfre 2001. En 2003 mitjançant una beca de la Fundació Victor Grifols participa en el Estudio para la promoción de la toma de decisiones de la gente mayor.
És autora de diverses publicacions sobre les cures pal·liatives i els aspectes ètics de l’atenció sanitària.
Actualment presideix el Comitè d’ètica assistencial del Vallès Oriental Central (CèAVOC), comitè d’àmbit territorial que inclou l’atenció sociosanitària i primària.
CURS CIÈNCIES DE LA SALUT

CONCEPCIÓ ORTEGA OLIVA

És llicenciada en Geografia i Història per la Universitat de Barcelona.
Té experiència en treball-formació de persones adultes i en organismes de solidaritat.
Per encàrrec de la regidoria de Cultura de Palau va elaborar la Carpeta Didàctica de l’Inventari del Patrimoni arquitectònic natural i immaterial de la Vila així com els Itineraris a Peu pel Patrimoni de Palau-solità i Plegamans
Actualment és professora de Geografia i Història a l’IES Terrassa.
CURS GEOGRAFIA HUMANA

FRANCESCA ZAPATER TORRAS


Llicenciada en Medicina i Cirurgia l'any 1976 per la Universitat de Barcelona. Jubilada. Ha treballat com a metgessa d'atenció primària a Martorelles, Montmeló i Vilanova del Vallès. Ha estat tutora de Medicina Familiar i Comunitària, directora de l'Equip d'Atenció Primària Montornès-Montmeló, ha format part del Grup de Qualitat de la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFIC) i ha estat presidenta del Fòrum Català d'Atenció Primària (FoCAP) de 2011-2015.
Ha publicat en revistes professionals articles sobre atenció primària de salut, sistema sanitari, medicalització i altres.
Co-autora del document «Atenció a les persones amb malestar emocional relacionat amb condicionants socials a l’atenció primària de salut». Actualment és membre del FoCAP i del Comitè d'Ètica Assistencial del allès Oriental Centre. Col·labora amb el Diari de la Sanitat amb articles d’opinió.
CURS CIÈNCIES DE LA SALUT

NÚRIA ESCRIG

Atleta dels 8 als 21 anys. Des de l’any 98 formació en dansa lliure Malkovsky,... i ha fet més de 3.000 hores en aquesta disciplina no reglada de formació contínua. Algunes de les seves mestres són Annie Garby, Chris Muhlebach, Vannina Guibert, Pedro Cuesta, Laurence Fauchenneret, Christiane Vion-Delphin, Francine Gartner i Marianne Orhant.
Ha estudiat Belles Arts a la UB, en l’especialitat d’Imatge i he treballat durant 15 anys en disseny gràfic i comunicació.
És membre activa de l’associació Llavors Orientals, amb seu a Santa Eulàlia de Ronçana, per la defensa del patrimoni agrari, la recuperació, la reproducció i la difusió de llavors de varietats locals i tradicionals. Estudia matemàtiques a la UPG.
CURS DE DANSA

ÀNGELS GARCIA FERRER

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Viu i treballa a Barcelona.
Llicenciada en Història de l’Art per la Universitat de Barcelona, anteriorment Graduada en Arts Aplicades, especialitat Procediments pictòrics a l’Escola Massana de Barcelona, especialització en Pedagogia de la Plàstica.
Fundadora i codirectora de Safia Art Contemporani a Barcelona, des del 1990 fins l’actualitat (2017), des d’on ha creat i organitzat exposicions com l’Hipermerc’art, des del 1993. Primer a La Sala Vinçon i des de fa dos any a la M-Store de l’Antiga Fàbrica Moritz, ambdós a Barcelona. I també l’exposició L’illa d’Art a L’illa Diagonal, des del 2001 fins l’actualitat.
Ha participat com a comissària en la mostra Homeland Ireland-Barcelona en col·laboració amb la mostra de video art Loop Barcelona. Simultàniament, assesora en l’adquisició d’obra a varies empreses nacionals i internacionals.
En l’àmbit de la docència ha impartit classes de plàstica per a nens i adults, cursos formatius per a artistes com el Manual per a artistEs: presentar-te tu i la teva proposta artística al Cercle Artístic Sant Lluc, Barcelona, i ha dirigit i conduït el programa de radio setmanal de divulgació i informació d’art, dins el magazín Picó.cat, presentat per l’Alfred Rodriguez Picó a La Xarxa, comunicació local.
Té publicats diversos articles sobre l’obra d’alguns artistes contemporanis.
CURS HISTÒRIA DE L'ART

DANIEL LÓPEZ CODINA

Calderí. Membre de Caldes Solidària des de la seva fundació. Biofísic. Doctor en ciències físiques per la Universitat de Barcelona. Professor Titular d’Universitat a la Universitat Politècnica de Catalunya, on actualment imparteix assignatures com Biofísica 1 al Grau d’Enginyeria Física o Modelització i simulació de sistemes biològics al Grau d’Enginyeria de Sistemes Biològics. Forma part del grup de recerca Biologia computacional i sistemes complexos (https://biocomsc.upc.edu/en) on treballa en modelització a diferents escales de malalties com tuberculosi o leishmaniosis. Forma part del Centre de Cooperació per al Desenvolupament de la UPC (http://www.upc.edu/ccd/ca).
CURS FÍSICA

EVA TIL PÉREZ

És llicenciada en Filosofia per la UAB. 1986.
Diplomada en Ciències Religioses ISCREB. 2013.
Titulada amb el nivell D de català.
Professora a l’IES La Vall del Tenes de Santa Eulàlia de Ronçana des del curs 1989-90
CURS HISTÒRIA DE LA FILOSOFIA

JORDI GALÍ I TRULLENQUE

És Calderí des de 1980. És enginyer industrial i té estudis d’enginyeria electrònica. Actualment treballant de jubilat pagès.
Ha desenvolupat tasques de gestió a la indústria.
Els últims catorze anys ha exercit la docència a l’IES Ramon Cases i Carbó de Palau-solità i Plegamans.
CURS ELECTRÒNICA

XAVIER GIMÉNEZ FONT

En Xavier Giménez Font (Barcelona, 1963) és Doctor en Ciències Químiques (1991) i Professor Titular des del 1993 del Departament de Ciència de Materials i Química Física de la Universitat de Barcelona. Docent en Química Ambiental i Química Física de Materials, investigador en simulació computacional de reaccions químiques i en innovació docent. Ha investigat a la Universitat de Perugia, Itàlia, el CNRS de París i la Universitat de Califòrnia a Berkeley.
També exerceix intensament com a divulgador científic: autor del llibre “L’aire que respirem” (UB Edicions, 2013), així com del blog de divulgació científica “Química, Aire y Ambiente”, a la revista “Investigación y Ciencia”. Freqüent col·laborador dels mitjans de comunicació (TV3, 8TV, BTV, Catalunya Ràdio, El País, La Vanguàrdia...), en temes de divulgació científica i actualitat universitària.
CURS CULTURA CIENTÍFICA

ORLAND MENA

Llicenciat en història, especialitzat en medieval i contemporània. Ha donat cursos d'història social i d'història del pensament contemporanis en el Centre Democràtic de Caldes. Membre de l'AIEP des del principi i vicepresident, responsable de l'àrea d'història. Actualment exerceix la docència en un institut vallesà.

ANNA TORRENTS


Anna Torrents Iglesias va néixer a Granollers l’any 1957 on resideix actualment Llicenciada en Medicina i Cirurgia l’any 1980 a la Universitat Autònoma de Barcelona i especialista en Medicina Interna des del any 2003
Durant els primers anys d’exercici la seva activitat laboral va transcórrer en diferents àmbits: atenció primària, tant ambulatoris com serveis d’urgències, i hospitalària, plantes de geriatria, medicina interna i servei d’urgències. A partir de 1989 fins el 2009 va treballar com a metge adjunt del servei d’urgències del Hospital General de Granollers. Durant algunes temporades el seu lloc de treball era a plantes d’hospitalització de Medicina interna i Geriatria i també hospitalització a domicili. Durant aquest període de temps va tenir al seu càrrec, participant en la seva formació, a metges residents (MIR). Des del juliol del 2009 fins l’actualitat treballa com a metgessa a la Fundació Sta Susanna de Caldes de Montbui.
En el seu currículum acadèmic a banda de diferents cursos, seminaris, jornades, consten -Màster en Medicina d’Urgències i Emergències (Gener 1997 a juny 1999) Universitat de Barcelona / Fundació Bosch i Gimpera i IEM -Curs d’autoavaluació en Medicina Interna (octubre 2000 a març 2001) Universitat de Barcelona -Màster Universitari de Cures Pal·liatives (setembre 2010 a juny 2012) Institut Català d’Oncologia i Universitat de Barcelona
Ha participat en el Comitè d’Ètica Assistencial del Hospital General de Granollers durant l’any 2009 i és membre de l’Aula de Bioètica, grup de la Filial del Vallès Oriental de la Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears que organitza periòdicament sessions relacionades amb l’ètica assistencial.
Ha participat, des de l’any 2008 en diverses sessions referides, per exemple, a gestió i distribució de recursos, prevenció, nutrició artificial, treball en equip, el final de la vida i l’acompanyament en la presa de decisions.
CURS CIÈNCIES DE LA SALUT