Inici > CURSOS > LITERATURA LLATINOAMERICANA 1

CURS PANORÀMIC DE LITERATURA LLATINOAMERICANA 2018/2019

OBJECTIUS

Curs de set sessions teoricopràctic de caràcter panoràmic. S'analitzarà la producció de diferents èpoques de l América Llatina en 5 àrees temàtiques

L'objectiu del curs és introduir l'alumne, a través de l'anàlisi textual en diferents períodes i gèneres literaris.

METODOLOGIA

En el moment de la inscripció es lliurarà un dossier de textos amb el qual es treballarà durant el curs.  Es dinamitzarà cada sessió amb imatges.

El curs s'impartirà en castellà.

Preu curs: 21 euros (16 € només per a sòcies del Centre Democràtic)
*Recordeu que en cas de necessitat hi ha la possibilitat d'accedir a beques

Nombre de sessions: 7 . El dies 12, 19 i 26 de febrer; 5, 12, 19 i 26 de març.

Horari: de 19.30 a 21.00

LLOC: Institut Manolo Hugué

TEMARI

1. Uruguai, Argentina, literatura gauchesca i suburbana. Construcció del personatge des de la mirada de l´autor lletraferit. Obres: Martín Fierro de José Hernández; Los tres gauchos Orientales de Antonio Lussich, Rodríguez de Francisco “Paco” Espínola.

2. Dramaturgia: mundos diferentes mismas realidades: Florencio Sánchez ( Barranca Abajo), Àngel Guimerà (Terra baixa), Margarida Xirgu (la representación dramática).

3. El cuento: Quiroga, Felisberto Hernández, Cortázar

4. Poesia: Les dones al poder: Ma. Eugenia Vaz Ferreira, Delmira Agustini, Alfonsina Storni, Juana de Ibarbourou, Violeta Parra, Gabriela Mistral, Ida Vitale, Idea Vilariño.

5. Les dictadures llatinoamericanes. Les veus silenciades i l'exili. L'actualitat literària llatinoamericana. Debat feminista i crítica cultural. La literatura de la diferència, les pressions sectorials, els canvis socials a Llatinoamèrica determinants en la seva literatura.

PROFESSORA: Liévana Medina

INICI DEL CURS EL DIMARTS 12 DE FEBRER DE 2019