Inici > CURSOS > SEMINARI D’INTRODUCCIÓ A L’ANTROPOLOGIA

INTRODUCCIÓ A L'ANTROPOLOGIA

En el seminari intentarem donar resposta a diferents qüestions al voltant de la disciplina antropològica, lligant sempre la part teòrica amb estudis de cas i exemples específics. L’objectiu és apropar-se a l’origen, la història i la utilitat d’una disciplina que pretén abordar l’estudi de la diversitat sense perdre de vista la idea central de la nostra humanitat compartida.

Preu curs: 21 euros (16€ només per a sòcies del Centre Democràtic)
*Recordeu que en cas de necessitat hi ha la possibilitat d'accedir a beques

HORARI: Dijous de 18:00 a 19:30

SESSIONS: 4. Els dijous 14, 21 i 28 de febrer i 7 de març.

LLOC: Institut Manolo Hugué

INICI DEL CURS DIJOUS 14 DE FEBRER DE 2019

TEMARI

1) Què és l’antropologia? Com va sorgir? Quins sabers aborda i de quina manera? Quins mètodes empra?

2) Viatjarem al seu passat per veure com la seva relació fundacional amb el colonialisme i el patriarcat ha condicionat el seu desenvolupament posterior.

3) Després de revisar críticament l’origen plantejarem la utilitat de la disciplina en el present. Com ha desenvolupat els seus coneixements al llarg del segle XX? Quins han estat els i les grans referents de la disciplina? Quins sabers específics ha generat?

4) I acabarem plantejant la utilitat de l’antropologia en ple segle XXI.
Davant dels problemes contemporanis, de quina manera ens pot servir per plantejar una mirada crítica i una actitud pro-activa? Per què l’antropologia pot ser una disciplina cabdal per construir un món menys desigual i respectuós amb les diferències?

PROFESSORA: Maite Marín