Inici > CURSOS > HISTÒRIA DE LA DONA. LES INVISIBLES 2

HISTÒRIA DE LA DONA. LES INVISIBLES 2a PART

Parlarem de la histròria de les Dones, les invisibles. Farem una aproximació a aquella part de la Història que els libres de text no expliquen.

Dinàmica

Les classes vertebraran a través d´un powerpoint que inclourà cites, textes, images i/o fragments de documents. També es pot dedicar alguna classe al visionat i posterior debat d'alguna pel.licula o documental que ens pugui interessar.
S´enviaran articles o enllaços als alumnes mitjantçant correu electrònic per tal de fer les classes el més dinàmiques possible, ja que s´espera l´opinió i el debat entre l'alumnat.
No cal tenir coneixements previs, només el desig de descobrir els motius culturals, econòmics, politics i socials, que han frenat la dona en el decurs dels segles.

INICI DEL CURS EL DIJOUS 14 de febrer de 2019

TEMARI

"Observarem, als segles XIX i XX, com les dones occidentals lluiten per aconseguir el dret a l'educació i al vot, com algunes gosen desafiar la forta misogínia social per accedir a la Universitat, com les Guerres Mundials del sg XX mobilitzen les dones i com responen elles .. I veurem, també, com als anys `60 i `70 del segle XX, el Feminisme emergeix amb força, buscant la igualtat laboral, social, jurídica i econòmica amb l´home. I, per descomptat, el dret al propi cos".

Preu curs: 31 euros (26 € només per a sòcies del Centre Democràtic)
*Recordeu que en cas de necessitat hi ha la possibilitat d'accedir a beques

Nombre de sessions: 12 . El dies 14, 21, i 28 de febrer; 7, 14, 21 i 28 de març; 4, 11 i 25 d'abril; 2 i 9 de maig.

Horari: de 12.00 a 13.30

LLOC: Centre Democràtic

PROFESSORA: Mercè Borràs