Inici > CURSOS > HISTÒRIA DE LA DONA 1

HISTÒRIA DE LA DONA. LES INVISIBLES Iª PART

Parlarem de la Història de les Dones a Occident, desconegudes, oblidades, invisibles... Deesses i bruixes, obreres i sufragistes, artistes i científiques, dones silenciades ...
Us convido a un llarg viatge que començarà a l'Edat de Pedra, tot desmitificant alguns tòpics, i que acabarà a l'actualitat, amb el desig  d´una igualtat que encara no està assolida.

DINÀMICA

Les classes vertebraran a través d´un powerpoint que inclourà cites, texts, imatges i/o fragments de documents. També es pot dedicar alguna classe al visionat i posterior debat d'alguna pel·lícula o documental que ens pugui interessar.
S´enviaran articles o enllaços mitjançant correu electrònic per tal de fer les classes el més dinàmiques possible, ja que s´espera l'opinió i el debat entre l'alumnat.
No cal tenir coneixements previs, només el desig de descobrir els motius culturals, econòmics, polítics i socials, que han frenat les dones en el decurs dels segles.

Preu curs: 31 euros (26 euros per a sòcies)
*Recordeu que en cas de necessitat hi ha la possibilitat d'accedir a beques

Nombre de sessions: 12 . El dies 4, 11, 18 i 25 d'octubre; 8, 15, 22 i 29 de novembre; 13 i 20 de desembre; 10 i 17 de gener.

Horari: de 12.00 a 13.30

LLOC: Centre Democràtic

INICI DEL CURS EL DIJOUS 4 D'OCTUBRE DE 2018

TEMARI

Es tracta d’una matèria que es desenvoluparà al llarg de tot el curs. El primer quadrimestre parlarem dels inicis de la Humanitat I el paper de la Dona, farem un cop d'ull a l'Edat Antiga I a l'Edat Mitjana, sempre amb la Dona com a fil conductor del nostre relat. Inclourem clips I films relacionats amb el tema que tractem. S'enviaran lectures I propostes a l'alumnat amb la intenció de dinamitzar les classes que s'espera que siguin dinàmiques I participatives.  Parlarem de la història de les Dones, les invisibles. Farem una aproximació a aquella part de la Història que els llibres de text no expliquen.

PROFESSORA: Mercè Borràs