Inici > CURSOS > COOPERATIVISME I ECONOMIA SOCIAL

INTRODUCCIÓ AL COOPERATIVISME

A Catalunya, el cooperativisme ha estat la resposta per resoldre col·lectivament necessitats individuals. A Caldes de Montbui va néixer, ja fa molt de temps, la cooperativa “Coop70”. Dins del cooperativisme representem una manera de fer les coses -des de les necessitats del consumidor-, tot i que com a una branca més de les moltes que hi ha en aquesta tipologia d’organització. Perquè el cooperativisme es caracteritza pel funcionament de sistemes organitzatius diferents –sota els mateixos principis i valors-, segons l’activitat cooperativa.

El cooperativisme és una eina organitzacional potencialment transformadora que la ciutadania pot utilitzar en la solució col·lectiva de les seves necessitats: de treball, de consum de bens o serveis i, fins i tot, de cooperació empresarial.

Què pot aportar el cooperativisme en mig d’una cultura que ha cultivat en excés l’individualisme? Tenim un món en canvi profund i això produeix una gran crisi.

L’evolució, conseqüència d’aquests canvis, promourà nous models cooperatius i és, per tant, un repte per a les que ja hi som, especialment perquè ens desafia per posar les nostres capacitats al servei de la resposta al futur; ens exigeix posar-nos davant les nostres arrels i analitzar perquè ens vam crear i quines són avui les necessitats de la societat, de les persones del nostre entorn.

Aquest és el motiu pel qual vam analitzar  amb l’Ateneu del Centre Democràtic que havíem de mostrar la fortalesa de la societat a través de l’auto-organització i l’associacionisme,  seguint  la tradició popular ara en la creació d’organitzacions econòmiques democràtiques i d’aquí aquestes jornades, perquè volem posar a la vostra disposició un seguit d’experiències diferents del nostre territori proper, per tal de tenir referències que, com element de reflexió i esperonament, ens empentin per evolucionar de manera col·lectiva cap a una actitud proactiva i així agafar les regnes del nostre futur per construir el marc on assolir la solució de les nostres necessitats.

Preu curs: 21 euros (16 euros per a sòcies)
*Recordeu que en cas de necessitat hi ha la possibilitat d'accedir a beques

Nombre de sessions: 4 . El dies 8, 15, 22 i 29 de novembre

Horari: de 18.30 a 20.00

LLOC: Cooperativa 70

INICI DEL CURS EL DIJOUS 8 DE NOVEMBRE DE 2018

TEMARI

Jornada 1. (8 de novembre) Arbre de l'Economia Social i Solidària: arrels, troncs, branques i fruits. A càrrec de Jordi García Jané

Jornada 2. (15 de novembre) Cooperativisme de consum: taula rodona

Jornada 3. (22 de novembre) Cooperativisme de treball: taula rodona

Jornada 4. (29 de novembre) Cooperativisme divers: habitatge, agràries, d'ensenyament i de serveis.

Ens proposem fer una enquesta al final del seminari per saber l'opinió de les persones que vinguin, així com per poder dissenyar el possible curs a fer els quadrimestres següents.

COORDINADORS: Joseba Polanco i Arnau Galí