Inici > CURSOS > INTRODUCCIÓ A LA GRAFOLOGIA

PRESENTACIÓ

L’escriptura és un vehicle de l’expressivitat de la persona i la Grafologia és la ciència humana que té per objecte l’observació i estudi del grafisme, entenent com grafisme no solament l’escriptura, sinó també els dibuixos i els gargots. La Grafologia parteix de la base de que l’escriptura és una expressió de les característiques individuals i psicològiques de qui escriu.

Per arribar a les conclusions sobre les característiques personals de l’individu analitzat, la Grafologia estudia diferents aspectes gràfics, entre ells: l’ordre de l’escrit, la forma i la dimensió de les lletres, la pressió que apliquem amb l’estri escriptor, la inclinació dels eixos de les lletres, la direcció de les línies, la continuïtat, la velocitat, el ritme gràfic, el moviment, l’harmonia, els espais en blanc, les puntuacions, etc. tots ells representatius d’unes característiques psicològiques determinades.

Així, aquests símbols gràfics producte d’un acte neurofisiològic i psíquic ens donaran dades sobre l’intel·lecte, el caràcter, el comportament social i afectiu, les motivacions, les capacitats, els dèficits, etc. de l’autor de l’escriptura analitzada.

METODOLOGIA

L’objectiu d’aquest curs és fer arribar a l’alumne una sèrie de coneixements sobre aquesta ciència humana complementària d’altres com la psicologia, la història o la criminalística i la seva àmplia utilitat en diferents àmbits.

El curs està plantejat en 8 sessions amb un enfocament teòric-pràctic en les quals s’explicaran els principals paràmetres a observar en l’escriptura i la seva interpretació relacionada amb la personalitat de qui escriu i que podrem aplicar per al coneixement d’un mateix i dels altres.

Anirem seguint, pas a pas, com s’analitza una escriptura i com es fa la seva interpretació grafològica. Veurem i analitzarem escriptures de personatges coneguts i farem també pràctiques sobre l’escriptura del mateix alumnat. Les classes es faran amb suport de presentacions de PowerPoint i material tant físic com digital.

INICI DEL CURS EL DIMECRES 9 D'OCTUBRE DE 2019

TEMARI

Sessió 1
Què és la Grafologia i la seva història. Mecanismes de l’escriptura. Per a què serveix la Grafologia i quines són les seves branques o aplicacions.

Sessió 2
El marc gràfic. Situació dins del marc gràfic, els marges i distribució del text. El simbolisme de l’espai com a referent dels nostres àmbits d’interès vital.

Sessió 3
Els moviments de I’escriptura. Els gèneres gràfics I: ordre, pressió, forma, dimensió. El seu significat. 3

Sessió 4
Els moviments de l’escriptura. Els gèneres gràfics II: direcció, inclinació, velocitat, lligament. El seu significat.

Sessió 5
Eixos de la personalitat: Positivitat/Negativitat del text. Introversió/extraversió. Libido forta/Libido dèbil. El component temperamental.

Sessió 6
Coneixem per lletres reflexes una sèrie de lletres que tenen un significat grafològic important i ens donen una informació extra a la que ja ens han donat els gèneres gràfics.
Lletres reflexes I.

Sessió 7
Les lletres reflexes II.

Sessió 8
La signatura, la lliure expressió de la nostra personalitat.

Preu curs: 21 euros (19 € només per a sòcies de l'Ateneu Centre Democràtic)
*Recordeu que en cas de necessitat hi ha la possibilitat d'accedir a beques

Nombre de sessions: 8 . Els dimecres 9, 16, 23 i 30 d'octubre; 6, 13, 20 i 27 de novembre.

Horari: de 12.00 a 13.30

Lloc: Sala 2 del Centre Cívic i Cultural (C. Buenos Aires 16-18)

Professora: Pilar Mèlich