26
març
Presentació Llibre “Catalogo de decisiones y fragilidades” de Toni Alvaro
18:30 a 20:00
26-03-17

“Catalogo de decisiones y fragilidades”, que ara és un llibre, va néixer com una cosa molt llunyana a un llibre. Va créixer gairebé diàriament en el compte de Facebook de l’autor, La Boca d’Or, a la qual han acudit milers de lectors fascinats per aquestes petites històries. No són biografies, no són notes mortuòries, no són vides hagiogràfiques. Es tracta de centenars de vides reals, explicades i posades en lògica a través d’un lirisme efectiu i precís. El resultat és la vida de centenars de persones que, en un moment donat, van prendre petites decisions, senzilles, però importants, que d’alguna manera van modular el seu destí i, en ocasions, un final tràgic.

És un catàleg de persones i actituds que, a través de petites certeses i actes dibuixen una certesa major, que comunament va fer que, moltes d’elles, s’estimbarien contra una realitat que no atén preciosismes ètics. No és un llibre de ficció. Tot i el vigor de la seva narrativa, de la seva gran capacitat evocadora i del seu poder de deslligar la perplexitat, és un llibre absolutament realista. Parla, que s’ha dit, de moltes vides, reals, erosionades, precisament, contra la realitat.

Toni Àlvaro (Cerdanyola del Vallès, 1963) és periodista i un veterà guionista televisiu. Ha treballat en sèries de ficció per a diversos canals, com Històries de la puta mili, Quico el progre, Dinamita o Gran Nord. Era un dels autors inclosos en el recopilatori Franquisme Pop (Mondadori). “Catalogo de decisiones y fragilidades” Es tracta d’un experiment escrit gairebé diàriament en el seu compte de Facebook. Tot un fenomen a la Xarxa que, per fi, apareix en format imprès.

Facebooktwittergoogle_plus