El Centre, Ateneu Democràtic i ProgressistaIV-CICLE-JAZZ us presenta el seu quart cicle de jazz. Aquest cicle ofereix la possibilitat d’escoltar jazz de qualitat cada segon divendres de mes, del gener fins el juny. El cicle neix de l’interès de diferents grups de jazz per actuar al cafè del centre i de la participació de Txema Riera en la selecció de la majoria de propostes del cicle.

El cicle consta de 6 concerts  repartits en el transcurs de sis mesos. Iniciem el cicle amb la participació del pianista titular de la Sant Andreu Jazz Band presentant el seu trio. Al febrer ens acompanyarà el guitarrista Dani Comas presentant EPOKHE. Al març descobrirem MULA que és nom amb el que es presenta el debut discogràfic del bateria Pep Mula. Obrim la primavera amb el duet de la cantant Mayte Alguacil y el guitarrista Jaume Llombart. Al maig gaudirem del millor jazz-fusió i rock progressiu dels anys 70 amb TRAJECTE FINAL. Per tancar el cicle el debut en solitari d’EDNA SEY amb la que gaudireu del millor Neo-Soul i jazz que podem trobar a Catalunya.

Esperem que aquesta proposta sigui del vostre interès i en pugueu gaudir.

 

Programació del cicle

 

 DIVENDRES 8 de GENER a les 20.30h dia13marc-martin-trio

4t CICLE DE JAZZ al CENTRE amb MARC MARTÍN TRIO

Marc Martín, des de molt jove, va sentir un especial interès per la música i amb només 7 anys ja va iniciar els estudis de piano. Als 13 anys ingressa a l’Escola de Música de Sant Andreu (Barcelona) En poc temps passa a formar part de la coneguda Sant Andreu Jazz Band, i als pocs mesos es converteix en el pianista titular de la Banda. El Marc també és integrant i col·labora en diversos grups de jazz, inclòs el seu propi trio. Amb la intenció d’anar perfeccionant el seu estil treballa regularment amb el prestigiós pianista Ignasi Terraza.

+info www.marcmartinjazz.com

Entrada: 3 € socis, 5 € simpatitzants

 


DIVENDRES 12 de FEBRER a les 20.30hDani Comas 1

4t CICLE DE JAZZ al CENTRE amb DANI COMAS

EPHOKÉ és el primer treball discogràfic de Dani Comas (Editat per Underpool, 2015) De sonortitats folk i interpretació jazzística es desenvolupa al llarg de nou pistes entre passatges contemplatius, meditacions musicals i espirals rítmiques basades en la reflexió personal com a punt de partida. Consta de tres parts: Solo, Duo i Trio. En elles és acompanyat per la serenitat, tacte i escolta del bateria David Xirgu i l’incansable, inspirat i creatiu Jordi Matas.

Entrada: 3 € socis, 5 € simpatitzants


 

mula

DIVENDRES 11 de MARÇ a les 20.30

4t CICLE DE JAZZ al CENTRE amb MULA

M U L A és el debut discogràfic del bateria Pep Mula, un treball en què el músic barceloní mostra la seva vessant més personal. Els nou originals enregistrats pel segell UnderPool (UnderPool 2015) són el punt de partida per desenvolupar el seu univers sonor juntament amb els músics que  L’acompanyen, Miguel “ Pintxo “ Villar (Saxo tenor), Marc Cuevas (Contrabaix), Txema Riera (teclats), Jordi Matas (guitarra elèctrica) pels qui confessa una admiració sincera.

+ info www.underpool.bandcamp.com
/album/mula

Entrada: 3 € socis, 5 € simpatitzants


DIVENDRES 8 d’ABRIL a les 20.30LLOMBART

4t CICLE DE JAZZ al CENTRE amb MAYTE ALGUACIL & JAUME LLOMBART

Aquests dos músics tenen en comú la seva passió pel repertori dels standards de jazz i per experimentar cadascun les seves possibilitats en format a duo (Jaume Llombart i Enrique Oliver / Mayte Alguacil i Pau Lligadas), amb els quals han editat diferents discos. Ara han decidit començar un projecte conjunt amb l’única pretensió de donar vida a les cançons populars americanes.

Entrada: 3 € socis, 5 € simpatitzants


 

CONCERT SUSPÈS

DIVENDRES 13 de MAIG a les 20.30trajecte_final_logo

 4t CICLE DE JAZZ al CENTRE amb TRAJECTE FINAL

Com si es tractés d’una postal del passat, aquesta banda, que agafa el nom d’un llibre de Manuel de Pedrolo, ens retrata el panorama musical de mitjans dels anys setanta, agafant com a referència tota aquella música que podria ser etiquetada com a jazz-fusió i rock progressiu. Així doncs, podrem reviure bandes i músics internacionals com la Mahavishnu Orchestra (John McLaughlin), The Brecker Brothers (Randy i Michael Brecker), Return to Forever (Chick Corea), Weather Report (Joe Zawinul i Wayne Shorter), Miles Davis; i de nacionals com Iceberg (Max Sunyer, Josep Mas Kitflus), Companyia Elèctrica Dharma o Jordi Sabatés. Tot plegat una banda de versions contundent que ens proposa un trajecte a través de la música que sonava ara fa 40 anys.

 

Entrada: 3 € socis, 5 € simpatitzants


 

DIVENDRES  10 de JUNY a les 20.30edna sey

 4t CICLE DE JAZZ al CENTRE amb EDNA SEY

EDNA és una cantant enamorada de la música des de  que va néixer a Ghana, dins d’una familia amb una relació molt lligada a la música. Liderar el seu propi trio de gospel, “The Sey Sisters”, amb les seves germanes Kathy i Yolanda Sey i el seu marit Albert Bartolomé. Amb ells ha actuat dins algun dels festivals amb més projecció internacional, com ara el “Festival Castell de Peralada”, el “Festival Internacional Etnohelmántica de Salamanca” o el “Festival de Jazz de Toledo”, per citar-ne alguns.També canta soul i funk amb la seva banda “Funkystep & The Sey Sisters”, amb soul al més pur estil dels clàssics del gènere i unes coreografies tant potents com les seves veus. Han actuat a escenaris com el “Black music festival”, “Festival Montjuïc de nit”, etc. Ara desitja compartir les seves composicions, la seva música amb el món. El seu primer  àlbum en solitari, “Just being myself”, acaba de sortir a la venda. Un Ep amb quatre de les seves cançons que descriuen les seves influències musicals, experiència i la seva pròpia visió de la vida. Unes cançons plenes de neo soul, jazz, ritmes africans i gospel. Amb “Just being myself” se sent lliure per mostrar el seu directe potent amb un missatge profund i positiu, acompanyada de la seva meravellosa banda.

Entrada: 5 € socis, 8 € simpatitzants

 

Divendres 8 de Juliol a les 20.30h

4t CICLE DE JAZZ al CENTRE  amb LA MÀQUINA DEL SWING

La Màquina del Swing es una Big Band de Jazz que va néixer l’any 2006 a la Garriga. Actualment la banda està formada per 11 músics i un director de la banda.  El repertori  inclou sobretot peces de jazz clàssic. En aquests moments  LA MÀQUINA DEL SWING, està formada per: Veu : Ana Esquius, Contrabaix : Jordi Encinas, Bateria : Raül Soriano, Saxo tenor : Manel García, Saxo alt: Albert Companys, Saxo Alt: Pepe Mesa, Trompeta : Marc Gay, Trompeta : Lluís Codina, Trombó: Jean Bovy, Guitarra: Jordi Gràcia, Teclat: Salva Guillamat.

lamaquinadelswing

Entrada: 3€ socis, 5 simpatizants

Facebooktwitter