veins 3

 

El dissabte dia 4 de març de 2017 tindrem el goig de portar la cultura gallega al Centre Democràtic i Progressista de Caldes de Montbui. Un cop més el Cicle Veïns es vol amarar de cultura veïna. Per fer-ho ens endinsarem en una de les tradicions de la cultura popular com és O Entroido (carnaval gallec) de la mà dels amics de l’Assemblea Cultural Galega de Barcelona.

O Entroido és una celebració del Carnaval molt peculiar i molt viva en alguns pobles d’Ourense, on el que es valora és l’esperit participatiu i les ganes de divertir-se. A Caldes podrem conéixer algun dels seus personatges, sentirem gaites i panderos i disfrutarem d’una bona mostra de gastronomia gallega.

 

veins galicia

 

L’Assemblea Cultural Gallega de Barcelona (ACGB) neix l’any 2012 com un espai de trobada, de creació i acció. Un espai on treballar junts per una consciencia gallega oberta, crítica, vital i creativa en tots els àmbits. L’ACGB és també consciència i compromís lingüístic i compromís amb la realitat social en què vivim, tant a Catalunya com a Galícia.

Els actes del Cicle Veïns dedicat Galícia començaran a les 12:00 al mateix Centre Democràtic i Progressista de Caldes, amb una xerrada sobre la celebració de l’Entroido. A les 12:45 ens traslladem a la plaça 11 de setembre, on hi ha haurà una farinhada per petits i grans. A les 14:00 la Cooperativa Cafè del Centre ens oferirà un dinar gallec. A les 16:00 taller de foliada (cant i ball) i cap a les 17:00 h foliada a càrrec dels músics de l’Assemblea Cultural Gallega de Barcelona. I per tancar la jornada, a les 19:00 queimada per a tots els assistents. Tots els actes, excepte la farinhada, es faran en la seu del Centre Democràtic i Progressista de Caldes de Montbui.

Des del Cicle Veïns fem nostre el compromís de l’ACGB:” Agora mesmo, os lazos e as redes humanas son un puntal para poidamos crear e reforzar o noso compromiso, un compromiso lingüístico, cultural e social”.

cicleveins

veins 4

 

 

 

 

Facebooktwitter